Program Radix czy Cheops? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 17 gru 2013, 16:09

Witam
Prowadzę DM ręcznie, od nowego roku chcę prowadzic DM i DE przy pomocy programu komputerowego.
Zastanawiam się nad Radixem lub Cheopsem.
Który program polecacie?
~program1

Napisano: 17 gru 2013, 16:46

ja pracuje na Cheopsie i jestem zadowolona, niestety nie mam porównania więc moja opinia może nie być do końca pomocna. Program jest prosty w obsłudze, czytelny
~ruda

Napisano: 17 gru 2013, 16:54

a czy w programie pojawiają sie błędy?
~program1

Napisano: 18 gru 2013, 10:59

jeżeli jest jakiś problem to pomagają go naprawić, ja jeszcze nie miałam z nim jakiś większych problemów
~ruda

Napisano: 18 gru 2013, 11:00

A ja pracowałm na Radixe a teraz pracuję na Cheopsie.
Polecam Radix jest bardzo prosty i super do pracy. Natomiast nie polecam Cheopsa jest to program bardzo skomplikowany i mnustwo formatek do wypełniania o czym musi pamiętać osoba obsługująca program. W Radixie jest odwrotnie - bo to program myśli za Ciebie.
No ale coś za coś - Radix jest dużo droższy a Cheops (badziewie) za grosze.
~tola

Napisano: 18 gru 2013, 11:06

Dodam jeszcze - pracowałam w urzędzie gminy to stać było na droższy program Radix, potem przeszłam do MOPS-u i bieda to Cheops. Naprawdę jeżleli masz wybór to biesz bez zastanawiania się Radix.
~tola

Napisano: 18 gru 2013, 12:45

mam cheopsa i jest bardzo git..bardzo łatwy program:)
~Rafał

Napisano: 18 gru 2013, 13:27

do Tola
Czy mógłbym prosić o jakieś namiary na twórców tego programu RADIX. Zmuszaj mnie do przejścia w związku z DE na cheops. Jak ogladam wersję testową to mam podobne zdanie, że jest do bani. Podam swój adres e-mail;
lech_ostruszka@interia.pl
Zyczę dobrego dnia LECH
~LECH

Napisano: 18 gru 2013, 13:28

do Tola
Czy mógłbym prosić o jakieś namiary na twórców tego programu RADIX. Zmuszaj mnie do przejścia w związku z DE na cheops. Jak ogladam wersję testową to mam podobne zdanie, że jest do bani. Podam swój adres e-mail;
lech_ostruszka@interia.pl
Zyczę dobrego dnia LECH
~LECH

Napisano: 18 gru 2013, 14:09

Cheops jest dla ludzi \"myślących\", daje dużo możliwości konfiguracji programu co można przeprowadzić bez pomocy informatyków. Radix może i - jak pisze Tola - myśli za Ciebie, tylko Tola nie napisała o kosztach obsługi programu tzn. dokonywania zmian, które to muszą zrobić informatycy z Radixa, dodam że nie za darmo - przynajmniej tak było kilka lat temu. Ja tam wolę programy w których mam możliwość konfiguracji na swoje potrzeby.
~Pirx

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem