brak energii??? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 18 gru 2013, 13:37

Napiszcie mi kochani jak robicie w dodatkach mieszkaniowych jak osoba składająca wniosek nie ma prądu? Wogóle dodatek się należy? Kilowatogodzinę sobie moge na dany lokal ustalic ale nie bede miala zadnej faktury ani nic a poza tym ta osoba nie ma umowy z eneą. Pomocy!!! Pliss
~olka82

Napisano: 18 gru 2013, 13:54

pliss
~olka82

Napisano: 18 gru 2013, 14:09

Nie przyznajemy ryczałtu, bo podstawą jego naliczenia jest rachunek za ostatni okres rozliczeniowy, a takiego jak sądzę wnioskodawca nie ma.
~Sabinka

Napisano: 18 gru 2013, 14:17

Czyli co ? Ustalam sobie kilowatogodzine poprostu? No właśnie nie ma umowy wogóle. A dodatek w takim razie się należy?
~olka82

Napisano: 18 gru 2013, 14:19

Dodatek tak, ale nie naliczasz ryczałtu, z uwagi na brak rachunku za ostatni okres rozliczeniowy (brak licznika energii elektrycznej w mieszkaniu).
~Sabinka

Napisano: 18 gru 2013, 14:30

No teraz to juz wogóle zgłupiałam :). Jestem nowa i nie miałam wielu przypadków takich dziwnych wiec miejcie dla mnie litość. Zawsze naliczałam ryczałt tylko za brak co, ciepłej wody lub gazu a za prąd nie. NIe miałam takiego przypadku jeszcze. Czyli co wogó,e prądu nie brać pod uwagę czy jak? W programie do dodatków (top-team) mam mijsce na wpisanie kilowatogodziny . Więc do wpisać zero?
~olka82

Napisano: 18 gru 2013, 14:32

olka82 ze trzy pięterka niżej jest taki sam wątek i tam podałem telefon do SKO ....... to weź sobie zadzwoń i się dowiedz z pierwszej ręki a nie wierz w ploty ;)
~małe ww

Napisano: 18 gru 2013, 14:45

dzięki
~olka82

Napisano: 18 gru 2013, 14:54

małe ww to jak Ty robisz jak nie ma prądu to nie przyznajesz ryczałtu na co, ciepłą wodę i gaz tylko sam dodatek? a jeśli mam w programie wpisac kwh to co mam tam wpisac? Napisz jak Ty robisz.
~olka82

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x