program signity
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
program signity
Dzień dobry, proszę o pomoc kto może pracuje na tym programie jeśli chodzi o stypendia. Mam problem nie wiem jak mam zrobić aktualizację dochodów i wystawić decyzję z decyzji, stypendium na drugie półrocze. Ktoś mi pomorze.
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Re: program signity
Cóż można to zrobić tak jak w innych świadczeniach [wnioski] --> [wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej] i w polu [typ wniosku] wybrać [zgłoszenie zmiany sytuacji - podstawa do zmiany decyzji]. Jak wprowadzisz wnioskodawcę to winien pociągnąć dane z ostatniego wniosku. Wówczas trzeba nanieść stosowne zmiany. Zwracaj uwagę na okres nauki u dzieci bo może ci potem przyznać na krótszy okres. Jeśli coś nie idzie to twórz decyzję dla wniosku ręcznie.
Ja tam sobie trochę ułatwiam życie i wprowadzam zwyczajnie nowy wniosek i ustawiam tylko okres przyznania tj. okres nauki u dziecka na styczeń - czerwiec. Można też robić [decyzję z decyzji] z poziomu [wszystkich decyzji] ale z tym może być problem jeśli ktoś nie wykorzystał całej kwoty i robione było stwierdzenie wygaśnięcia. Choć teraz chyba mało kto robi faktury w tej pandemii.
Ja tam sobie trochę ułatwiam życie i wprowadzam zwyczajnie nowy wniosek i ustawiam tylko okres przyznania tj. okres nauki u dziecka na styczeń - czerwiec. Można też robić [decyzję z decyzji] z poziomu [wszystkich decyzji] ale z tym może być problem jeśli ktoś nie wykorzystał całej kwoty i robione było stwierdzenie wygaśnięcia. Choć teraz chyba mało kto robi faktury w tej pandemii.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: program signity
Dzięki za informację powoli mi donoszą zmiany i będę musiała przysiąść do tego. Najgorzej bo nie znam programu, mam kilka osób gdzie stypendium będzie tylko do marca bo dochody wzrosły znacznie i przekracza już. Rozumiem, że trzeba będzie zrobić krótszy okres na decyzji. czy w razie problemów mogę być w kontakcie u siebie w gminie nie mam kogo podpytać o program
Oprócz program signity - Stypendia przeczytaj również:
maturzyści stypendium
Dofinansowanie a dchód
Osoba pełnoletnia
Materiały ze szkolenia
Druga tura stypendium
niewystarczająca dotacja
Najnizsza krajowa a stypendium szkolne
nowa w stypendiach
Zmiana decyzji na niekorzyść strony
Dochód jednorazowy
Zmiana miejsca zamieszkania