Programy i zadania PFRON - Aktywny samorząd - Stare tematy

Strona 9 z 11    [ Posty: 106 ]

Napisano: 23 lip 2012, 14:58

mam pytanie czy jeśli osoba niepełnosprawna posiada gospodarstwo rolne traktujemy ją jako osobę zatrudnioną tzn. czy jest aktywna zawodowa w świetle sprogramu aktywny samorząd?
~ad

Napisano: 23 lip 2012, 20:58

dobre pytanie
~kk

Napisano: 24 lip 2012, 15:47

Mam pytanie, czy będziecie przyjmować wnioski na skuter z obszaru C?
~sk

Napisano: 26 lip 2012, 12:56

Zastanawiam się również na tym skuterem.
~pcpr

Napisano: 16 sie 2012, 13:47

Jeśli chodzi o rolników, to raczej tak - traktuje się ich jako zatrudnionych.
W \"Kierunkach działań\", w zakresie pojęć, jest definicja \"zatrudnienia\" i jest tam mowa o działalności rolniczej.

Z kolei w ustawie o ubezpieczeniu społecznym rolników jest zapis:

Art. 38. Przy ustalaniu podlegania ubezpieczeniu domniemywa się, że:

1) właściciel gruntów zaliczonych do użytków rolnych lub dzierżawca takich gruntów, jeżeli dzierżawa jest zarejestrowana w ewidencji gruntów i budynków, prowadzi działalność rolniczą na tych gruntach;
~magda

Napisano: 21 sie 2012, 13:58

Mam pytanko, czy opinia eksperta jest obowiązkowa? I kto może być tym ekspertem?
~ia

Napisano: 27 sie 2012, 18:23

Czy ktoś dostaje dodatek specjalny za wykonywanie zadań w ramach AS?
~Ola

Napisano: 28 sie 2012, 21:54

Zgodnie z zasadami pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, opinia eksperta jest wymagana wyłącznie w następujących przypadkach:

1 W wyjątkowych sytuacjach - jeśli w trakcie oceny wniosku Realizatorowi nasuwają się wątpliwości co do możliwości pozytywnej weryfikacji wniosku pod względem kryterium dotyczącego rodzaju niepełnosprawności adresata programu lub co do celowości wnioskowanego dofinansowania

oraz

2. Zawsze gdy rozważa się decyzję o zwiększeniu kwoty dofinansowania zakupu wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym maksymalnie do wysokości 14.000 zł, niezbędna jest opinia eksperta o celowości tego zwiększenia w związku z koniecznością zakupu wózka dopasowanego do indywidualnych potrzeb zdrowotnych osoby niepełnosprawnej
~Marta

Napisano: 28 sie 2012, 22:01

Olu, dodatku nikt nam nie obiecuje, ale mam nadzieję na gratyfikację w postaci premii
~Marta

Napisano: 04 wrz 2012, 16:11

Czy żądacie od wnioskodawców dodatkowej zgody na przetwarzanie danych tzw. wrażliwych (kod choroby). Dzięki z góry za podpowiedź.
~ia

Strona 9 z 11    [ Posty: 106 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x