a jest juz konkretna decyzja??? z tego co wiem i pisza to na obsluge zadan ma byc max 3% kwoty wiec nie wiem ile zamierzaja dac tej kasy ale na zatrudnienie nowej osoby moze byc malo
no własnie ile dadzą kasy?? nie wiadomo tez o ile wnioskować bez wiedzy na temat potrzeb powiatu w tym zakresie. ale ten pilotażowy ma byc od końca pierwszego półrocza do końca roku wiec moze na pol roku wynagrodzenia wystarczy dla nowej osoby... bo dodatkowa praca dla zatrudnionych to juz bedie masakra, przynajmniej u nas
żebyś się nie zdziwił jak dostaniesz 50.000 na wszystko. Dziś 18 a tu jeszcze nic nie wiadomo. Ani procedur ani projektu porozumienia. Czarna d... Obrazem tego było spotkanie w Warszawie bałagan i zupełnie niekompetentna p. dyrektor. Zrobią Ci promocję wszystkich zainteresowanych odeślą do powiatu z informacją, że mogą się ubiegać o dofinansowanie do 40.000zł na zadanie a Ty masz wszystkiego 50.000 na cały powiat. Potem musisz się bujać z niezadowolonym, który skarży, że zdefraudowałeś pieniądze, które \"przychodzą na niego\" z Warszawy.
Do końca maja opracują warunki brzegowe i ogólne wytyczne, podobno druki wniosków to już my sami we własnym zakresie. Jest 115 mln na całą Polskę i to będzie podzielone algorytmem. Myślę że wnioski to będziemy zbierać ok. VII do końca IX.