Projekcik
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Projekcik
Mam ogromną prośbę o pomoc do osób, które księgują projekty: nagle zostałam postawiona przed faktem dokonanym, że za moment tworzymy wchodzimy w projekt EFS i będę musiała to jakoś księgować;] Dostałam pierwszą transzę środków i jest podział na środki z UE i z budżetu państwa - jak to księgować, jakich używacie kont do otrzymanych dotacji? Też 130/222? Czy środki z UE i z BP księgujemy tak samo czy robimy jakiś podział? Pomocyyyy!
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
Re: Projekcik
ja otrzymane środki dzielę na rodzaj środków po klasyfikacji (z wyjątkiem środków samorządowych własnych z gminy) 130/223 aby na wydruku wydatków widzieć ile wpłynęło np. na 85216.2030 aby wiedzieć ile można wydatkować
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Ok, rzeczywiście te środki mają różne paragrafy. Dostałam 275.000,00 zł z paragrafu 2057 (bez rozdziału) i 25.000,00 zł z par. 2059 (bez rozdziału). Rozumiem, że powinnam mieć od skarbnika plan wydatków do projektu? I na tej podstawie określić jakich rozdziałów wpłaty dotyczą?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
ja zawsze każdy wydatek księgowałam z podziałem na 7 i 9 tam jest takie % wyliczenie, ale najpierw plan od skarbnika
Oprócz Projekcik - Księgowość przeczytaj również:
fundusz alimentacyjny 40 %
Wspieraj Seniora
konto 226 w Rb-N
jak zaksięgować - telefon na raty
Duplikat KDR
legitymacja pracownik socjalny i asystent rodziny
sprawozdawczość po zmianach
co zrobic
czy można
Wydatki Zespołu Interdysplinarnego
klasyfikacja budżetowa