Wydatki z dotacji planujemy dopiero po otrzymaniu planu dotacjifinanse2024 pisze: ↑19 wrz 2024, 16:37Witam,a czy ktoś podpowie mi odnośnie budżetu na 2025,będę robić pierwszy raz..
Jak planujecie wydatki z dotacji/zlecone np SR I FA jak to się wylicza?wynagrodzenie wyliczacie na podstawie płac,czy jakos inaczej sie to robi...dziękuję;)
finanse2024 pisze: ↑19 wrz 2024, 16:37Witam,a czy ktoś podpowie mi odnośnie budżetu na 2025,będę robić pierwszy raz..
Jak planujecie wydatki z dotacji/zlecone np SR I FA jak to się wylicza?wynagrodzenie wyliczacie na podstawie płac,czy jakos inaczej sie to robi...dziękuję;)
[/quot
wynagrodzenia liczę według umów plus zwiększenie stażowych, plus 3% Fundusz Nagród plus nagrody jubileuszowe, odprawy i ewentualne podwyżki, według zarządzenia burmistrza, w którym określa założenia do projektu budżetu; inne wydatki według np., wykonania na 31.08.2024/8*12 plus zakładana inflacja, ewentualnie inne potrzeby z uzasadnieniem - jeśli ich nie było w ostatnim roku;
świadczenie pielęgnacyjne i składki wzięłam już według nowych kwot, a pozostałe, według średniego wykonania z tego roku