Projekt "Dobry Start"
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: Projekt "Dobry Start"
Jak znam życie to niektórych już ciśnie "góra" żeby na sierpień przygotować 

- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
W mnie sytuacja jest odwrotna. Nikt nic nie mówi, każdemu to leży. Ot kolejne obowiązek którym i tak muszę sam się zająć - ale nie panikuję jak większość tutaj 

-
- VIP
- Kontakt:
Każdy kto posiedzi parę lat w tym biznesie ma już na większość rzeczy wyj...znaczy olewa to 

- Stańczyk
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To tak jak u nas! Ale pisma które w ostatnim momencie przyszły pewnie napędzą karuzelę. 

"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Erich Maria Remarque
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mik123 masz nieodpowiednie logo na wniosku 

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
[quote="opsxyz22"]"To powiedzcie jej żeby
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"
Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?
nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.
a te 20% pójdzie na to co sobie wójt/burmistrz wymyśli.
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"
Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?
nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.
a te 20% pójdzie na to co sobie wójt/burmistrz wymyśli.
- kalkulator
- Referent
- Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem - Kontakt:
Ja tam zwyczajnie chwytam się każdej możliwej odskoczni, żeby nie zwariować. Jak przy okazji moja twórczość może się komuś przydać, tym lepiej.
No i... nie wiem jak wam olewanie wychodzi, ale u mnie góra również olewa sprawę, zawsze zawali, a później to ja muszę w soboty do roboty przychodzić (oficjalnie).
Ale żeby nie było, też czekam, tutaj sobie pospamuję, ale w robocie milczę, znam swoje miejsce w szeregu
@kontolanik, nie warto...
No i... nie wiem jak wam olewanie wychodzi, ale u mnie góra również olewa sprawę, zawsze zawali, a później to ja muszę w soboty do roboty przychodzić (oficjalnie).
Ale żeby nie było, też czekam, tutaj sobie pospamuję, ale w robocie milczę, znam swoje miejsce w szeregu

@kontolanik, nie warto...
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Uwielbiam te motywujące pisma minister Rafalskiej. Po przeczytaniu takiego pisma czuję się dowartościowany. Jestem szczęśliwy, że ktoś o mnie pamięta i dba. Czuję się członkiem wielkiej społeczności.Stańczyk pisze:To tak jak u nas! Ale pisma które w ostatnim momencie przyszły pewnie napędzą karuzelę.
Co ja z rana pierd...
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- VIP
- Kontakt:
Zjedz banana, bez banana nie jesteś sobąludek pisze:Uwielbiam te motywujące pisma minister Rafalskiej. Po przeczytaniu takiego pisma czuję się dowartościowany. Jestem szczęśliwy, że ktoś o mnie pamięta i dba. Czuję się członkiem wielkiej społeczności.Stańczyk pisze:To tak jak u nas! Ale pisma które w ostatnim momencie przyszły pewnie napędzą karuzelę.
Co ja z rana pierd...

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
ludek pisze:Uwielbiam te motywujące pisma minister Rafalskiej. Po przeczytaniu takiego pisma czuję się dowartościowany. Jestem szczęśliwy, że ktoś o mnie pamięta i dba. Czuję się członkiem wielkiej społeczności.Stańczyk pisze:To tak jak u nas! Ale pisma które w ostatnim momencie przyszły pewnie napędzą karuzelę.
Co ja z rana pierd...
Haha #ludek you made my day

Oprócz Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
spotkanie dobry start BYŁ JUŻ KTOŚ?
Propaganda programu "dobry start"
ile wynoszą w końcu koszty obsługi 300+
300 plus praktycznie jak u Was?
upoważnienie do prowadzenia dobry start
zapotrzebowanie cas DOBRY START
SYGNITY licencja Dobry Start z usługą e-mail
Procedura finansowania w 2018 r. „Dobry start”
300 zł wyprawki na dziecko przed rozpoczęciem roku szkolnego