Projekt "Dobry Start"

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
ODPOWIEDZ
ops11
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Projekt "Dobry Start"

Post autor: ops11 »

Czy wnioski składane przez bankowość internetową będą na takiej samej zasadzie jak 500+ czy to będzie Epuap? W mojej bankowości internetowej jest dostępny epuap.
Sexy Girls in your town
brakpomysłu
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: brakpomysłu »

kontolanik pisze:
opsxyz22 pisze:"To powiedzcie jej żeby
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"

Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?

nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.
a te 20% pójdzie na to co sobie wójt/burmistrz wymyśli.

W procedurze finansowania Dobrego Startu, którą dostaliśmy z województwa jest wprost napisane, że te 80% musi zostać przeznaczone na wynagrodzenia i inne środki o których mowa w art 36 ustawy o pracownikach samorządowych oraz w kodeksie pracy tj. m. in. na nagrody, premie, dodatki do wynagrodzeń. Czyli teoretycznie nie możne z tej kwoty finansować np papieru czy tonerów 8-)
opsxyz22
Stażysta
Zajmuję się: śr 500
Kontakt:

Post autor: opsxyz22 »

kontolanik przestań bredzić i popisywać się swoim analfabetyzmem - każdym wpisem pokazujesz, że nawet czytać nie potrafisz
Cytuje brednie które wypisujesz
"zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %"

Jakie inne koszty ? Jak wół napisane w paragrafie 33 ust. 4 rozporządzenia, że dla pracowników jest minimum 80% z 10 zł za dziecko i są to pieniądze na wynagrodzenia i inne środki dla pracowników - podkreślam DLA PRACOWNIKÓW. Toner, tusz, papier itd. nie jest dla pracownika - to są materiały należące do pracodawcy więc nie mogą być finansowane z puli min. 80% należnej PRACOWNIKOWI.
Jak dalej nie rozumiesz po polsku i zamierzasz swoje brednie dalej wypisywać to ja tylko współczuje ludziom ubiegającym się o świadczenia w miejscu w którym pracujesz, bo obsługuje ich analfabeta który nawet nie potrafi prawidłowo przeczytać przepisu prawa, o jego zrozumieniu już nie wspomnę
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

brakpomysłu pisze:
kontolanik pisze:
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"

Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?

nie masz racji. zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %, a dla nas (w większości ośrodków) dadzą MOŻE marne grosze.

W procedurze finansowania Dobrego Startu, którą dostaliśmy z województwa jest wprost napisane, że te 80% musi zostać przeznaczone na wynagrodzenia i inne środki o których mowa w art 36 ustawy o pracownikach samorządowych oraz w kodeksie pracy tj. m. in. na nagrody, premie, dodatki do wynagrodzeń. Czyli teoretycznie nie możne z tej kwoty finansować np papieru czy tonerów 8-)
gdzie masz napisane w rozporządzeniu choćby słowo o art 36 ustawy o pracownikach samorządowych? :shock: :shock:
brakpomysłu
Stażysta
Kontakt:

opsxyz22 pisze:kontolanik przestań bredzić i popisywać się swoim analfabetyzmem - każdym
Ale ty nerwowy/a jesteś, spokojnie ;)
brakpomysłu
Stażysta
Kontakt:

6i9 pisze:
brakpomysłu pisze:
kontolanik pisze:

gdzie masz napisane w rozporządzeniu choćby słowo o art 36 ustawy o pracownikach samorządowych? :shock: :shock:
Nie chodzi mi o rozporządzenie :) tylko o procedurę finansowania projektu Dobry start w 2018r., którą dostaliśmy z Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego na EPUAP i tam wskazali jak to finansowanie ma wyglądać i na co ma iść te 80% ;)
św-pomoc
Referent
Kontakt:

Post autor: św-pomoc »

Nie chodzi mi o rozporządzenie :) tylko o procedurę finansowania projektu Dobry start w 2018r., którą dostaliśmy z Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego na EPUAP i tam wskazali jak to finansowanie ma wyglądać i na co ma iść te 80% ;)[/quote]

Możecie się podzielić tą procedurą finansowania? Bo ja narazie nic takiego nie dostałem.
BENIUSIA
Referent
Zajmuję się: PRACOWNIK SOCJALNY
Kontakt:

Post autor: BENIUSIA »

A dlaczego art. 178 a nie 187 a do upowaznienia|?
BENIUSIA
Referent
Zajmuję się: PRACOWNIK SOCJALNY
Kontakt:

Post autor: BENIUSIA »

a dlaczego art. 178 a nie art. 187
opsxyz22
Stażysta
Zajmuję się: śr 500
Kontakt:

Post autor: opsxyz22 »

Równie dobrze kasa z 80% może być wypłacona na podstawie umowy cywilnoprawnej, np. umowy zlecenia z danym pracownikiem, który będzie tyrał przy 300, zajmującym się w danej jednostce np. 500+. To wcale nie musi być dodatek specjalny z art. 36 ust. 5 ustawy o pracownikach samorządowych. Opcji jest wiele wynagrodzenia pracowników z tej puli min. 80%
ODPOWIEDZ