Projekt "Dobry Start"
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Projekt "Dobry Start"
Informacja o szkoleniach:
https://www.public.sygnity.pl/zabezpiecz ... 52018-1617
Czy ktoś ma formularz zgłoszeniowy i mógłby się podzielić? Nie możemy się dodzwonić a na pocztę nic do nas nie dotarło.
https://www.public.sygnity.pl/zabezpiecz ... 52018-1617
Czy ktoś ma formularz zgłoszeniowy i mógłby się podzielić? Nie możemy się dodzwonić a na pocztę nic do nas nie dotarło.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Do poprawy w zasadzie mam jedną rzecz, związaną z niepełnosprawnością. Jedna budka, dotycząca zarówno orzeczeń PCPR, jak i PPP jest mało czytelna i będzie wprowadzać zamęt.opsxyz22 pisze:"To powiedzcie jej żeby
1- zmienili okres składania wniosków, my tez chcemy wakacji- ministrowie maja mieć 53 dni wakacji
2- napisali dosadniej dla naszego szefostwa, ja w tamtym roku zastępowałam dziewczynę z rodzinnego, dostałam marny dodatek 200 zł za nią, i to tez było uznanie za wychowawcze, a teraz zapis 80% na wynagrodzenie i rzeczy potrzebne dla pracownika czyli: licencja na program, szkolenie - 1000 zł, wnioski- 300 szt, tusz, papier, i do wypłaty może 4 złote, ja, kierownik, księgowa, to ze 2 zł wyjdzie"
Przestańcie znowu kompletne bzdury wypisywać - jakie tonery, oprogramowanie i szkolenie z 80% dla pracownika? Te rzeczy to z 20% na koszty obsługi. czy wy nawet czytać nie potraficie tylko co chwila to jakies brednie wypisujecie?
Co do wzoru wniosku - jakie elementy wniosku są zbędne/nieprawdziwe? A jak ci się nie podoba to sobie zrób swój wzór a nie bredzisz jeden przez drugiego bez ładu i składu.
Przykładowo:
Strona w dniu 02.07.2018r. wnioskuje o świadczenia na 21 letnie dziecko, legitymujące się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności ważnym do 31.08.2018. Równocześnie ma orzeczenie o potrzebie zajęć rewalidacyjno-wychowawczych.
We wniosku ministerialnym zaznacza jedną budkę, że dziecko legitymuje się orzeczeniem o niepełnosprawności lub orzeczeniem o potrzebie ZRW. My weryfikując orzeczenie w bazie EKSMOON ustalimy wyłącznie fakt, że we wrześniu dziecko ważnego orzeczenia nie ma. Wobec powyższego, pozostaje nam jedynie wezwać stronę do złożenia wyjaśnień, niepotrzebnie wydłużając i podrażając postępowanie.
Drugą sprawą jest pouczenie. Zamiast bezmyślnego przepisywania zapisu rozporządzenia, można było we wniosku ując już klauzulę spełniającą obowiązek informacyjny o możliwości odebrania informacji o przyznaniu świadczenia w siedzibie organu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr 500
- Kontakt:
Co do pouczenia - wystarczy trochę elementarnej wiedzy żeby wiedzieć że to jest wzór wniosku o 300, z danymi z rozporządzenia o 300, z pouczeniami i informacjami z rozporządzenia do 300.
Ponownie - z rozporządzenia o 300 a nie z dyrektywny RODO. I dlatego nic tam nie ma o obowiązkach informacyjnych z RODO - jak chcesz to je sobie zamieszczaj albo wydawaj oddzielne informacje wnioskodawcom z treścią przygotowana przez twojego IODO. Nic do RODO nie ma ministerstwo rodziny.
Ponownie - z rozporządzenia o 300 a nie z dyrektywny RODO. I dlatego nic tam nie ma o obowiązkach informacyjnych z RODO - jak chcesz to je sobie zamieszczaj albo wydawaj oddzielne informacje wnioskodawcom z treścią przygotowana przez twojego IODO. Nic do RODO nie ma ministerstwo rodziny.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
A ja mam pytanie odnośnie oświadczenia we wniosku dotyczącego dzieci w wieku 6-9 lat. W jakim celu ono jest zamieszczone?
- kalkulator
- Referent
- Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem - Kontakt:
No napisali w nawiasie dlaczemu.
Na moje, na takiej zasadzie, by rodzicie sami oświadczali, że nie są wielbłądami.
W definicji szkoły jest podstawówka, więc każdy z tej szkoły może wypełnić górne oświadczenie i starać się o hajs. Jednak jeżeli w tej podstawówce (nawet w rozumieniu budynku) uczy się w zerówce, wypada z gry. Oba warunku muszą być spełnione, górny jest konieczny, ale nie ostateczny. Ma to pewnie na celu dodatkowo uzmysławiać, komu 300 zł przysługuje.
Na moje, na takiej zasadzie, by rodzicie sami oświadczali, że nie są wielbłądami.
W definicji szkoły jest podstawówka, więc każdy z tej szkoły może wypełnić górne oświadczenie i starać się o hajs. Jednak jeżeli w tej podstawówce (nawet w rozumieniu budynku) uczy się w zerówce, wypada z gry. Oba warunku muszą być spełnione, górny jest konieczny, ale nie ostateczny. Ma to pewnie na celu dodatkowo uzmysławiać, komu 300 zł przysługuje.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
a efekt będzie taki, że będą wpisywać dzieci jak leci a my będziemy klepać odmowy, bo przecież nikt nie czyta pouczeń
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
no dobra, ale w zerówce uczą się 9-letnie dzieci? Bo ten przedział na moje trochę zawyżony
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Odroczenie obowiązku szkolnego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
czy już gdzieś jest informacją pod jakim numerem z instrukcji kancelaryjnej to świadczenie będzie ??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+
- Kontakt:
Wydaje mi się,że trzeba będzie rozszerzyć Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt
Oprócz Projekt "Dobry Start" - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
spotkanie dobry start BYŁ JUŻ KTOŚ?
Propaganda programu "dobry start"
ile wynoszą w końcu koszty obsługi 300+
300 plus praktycznie jak u Was?
upoważnienie do prowadzenia dobry start