Projekt "Dobry Start"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczeniem wychowawczym
- Kontakt:
Re: Projekt "Dobry Start"
A czy będziecie zakładać nowe teczki specjalnie pod dobry start czy do teczek z 500+ jako dodatek podpinać będziecie?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
nowa teczka
przecież 300 plus będzie miało inny numer w rzeczowym wykazie akt
przecież 300 plus będzie miało inny numer w rzeczowym wykazie akt
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
nie wiedziałam, że tak śledzisz każdy mój wpis... w sumie to miłe.opsxyz22 pisze:kontolanik przestań bredzić i popisywać się swoim analfabetyzmem - każdym wpisem pokazujesz, że nawet czytać nie potrafisz
Cytuje brednie które wypisujesz
"zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %"
Jakie inne koszty ? Jak wół napisane w paragrafie 33 ust. 4 rozporządzenia, że dla pracowników jest minimum 80% z 10 zł za dziecko i są to pieniądze na wynagrodzenia i inne środki dla pracowników - podkreślam DLA PRACOWNIKÓW. Toner, tusz, papier itd. nie jest dla pracownika - to są materiały należące do pracodawcy więc nie mogą być finansowane z puli min. 80% należnej PRACOWNIKOWI.
Jak dalej nie rozumiesz po polsku i zamierzasz swoje brednie dalej wypisywać to ja tylko współczuje ludziom ubiegającym się o świadczenia w miejscu w którym pracujesz, bo obsługuje ich analfabeta który nawet nie potrafi prawidłowo przeczytać przepisu prawa, o jego zrozumieniu już nie wspomnę
mój pracodawca jest bardzo kreatywny jeżeli chodzi o koszty obsługi, więc i na te "inne środki" znajdzie odpowiednią interpretację. ewentualnie przeznaczy te środki na wynagrodzenia, ale na większą ilość pracowników, niż osoby które będą przyjmować wnioski, pisać informację, robić listy itd. itp. tak jak pisał ktoś wcześniej - musi się dostać i księgowości, która zaksięguje to w odpowiednie paragrafy.... a i sprzątaczka będzie miała więcej do sprzątania (np. większa ilość kartonów po papierze do wyrzucenia) itp.
i wiem, że nie jesteśmy jedynym ośrodkiem z tak kreatywną "górą", także nie wierzę w to, że w większości ośrodków pracownicy tyrający przy tym programie dostaną 8 zł za jedno dziecko.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Jak to usunęłam tak samo jak oświadczenie że dziecko nie będzie uczęszczało do szkoły. Skoro nie będzie uczęszczało to nie ma sensu na takie dziecko wnioskować.Diana pisze:Kalkulator dziękuję serdecznie![]()
![]()
Mam do Was pytanie: czy w tych wnioskach może nie być tego oświadczenia dla dzieci 6-9 lat? czy to byłby błąd?
Jak dla mnie to wprowadza galimatias do wniosku. Mam ochotę to wyrzucić.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Kalkulator świetna robota, dzięki bardzo.
Wydrukowałam i zaniosłam kierowniczce, zawsze to 3 strony mniej
Wydrukowałam i zaniosłam kierowniczce, zawsze to 3 strony mniej

- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jeżeli sami w Ministerstwie tego nie wywalą to nie wydaje mi się, żebyśmy my mogli sami.jolka2 pisze:Jak to usunęłam tak samo jak oświadczenie że dziecko nie będzie uczęszczało do szkoły. Skoro nie będzie uczęszczało to nie ma sensu na takie dziecko wnioskować.Diana pisze:Kalkulator dziękuję serdecznie![]()
![]()
Mam do Was pytanie: czy w tych wnioskach może nie być tego oświadczenia dla dzieci 6-9 lat? czy to byłby błąd?
Jak dla mnie to wprowadza galimatias do wniosku. Mam ochotę to wyrzucić.
Wniosek może się różnic, ale treść powinna zostać ta sama. Tym bardziej, że przy tym oświadczeniu (które faktycznie jest niepotrzebne i wprowadza zamieszanie) jest napisane, że jest wymagane.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
W rozporządzeniu jest zapis co wniosek powinien zawierać, nie doczytałam, że musi być tam oświadczenie o nie uczęszczaniu dziecka do szkoły, natomiast o uczęszczaniu jak najbardziej(§ 10 pkt. 4 ppkt.3)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
A możesz podrzucić jakie numery nadaliście?jasiak pisze:ja już pisałam do archiwum o rozszerzenieBizon pisze:Wydaje mi się,że trzeba będzie rozszerzyć Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt
czekamy czy zatriwerdzą
-
- VIP
- Kontakt:
my mamy na 500 plus 584 to 300 plus rozszerzyłam 5840 i kolejne
zobaczymy jak co to u nas dzwonią i mówią żeby coś poprawić
zobaczymy jak co to u nas dzwonią i mówią żeby coś poprawić
-
- VIP