Projekt "Dobry Start"

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
ODPOWIEDZ
Avidrock
Stażysta
Zajmuję się: Świadczeniem wychowawczym
Kontakt:

Re: Projekt "Dobry Start"

Post autor: Avidrock »

A czy będziecie zakładać nowe teczki specjalnie pod dobry start czy do teczek z 500+ jako dodatek podpinać będziecie?
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

nowa teczka
przecież 300 plus będzie miało inny numer w rzeczowym wykazie akt
kontolanik
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/SW/FA
Kontakt:

Post autor: kontolanik »

opsxyz22 pisze:kontolanik przestań bredzić i popisywać się swoim analfabetyzmem - każdym wpisem pokazujesz, że nawet czytać nie potrafisz
Cytuje brednie które wypisujesz
"zapis 80 % jest na wynagrodzenia I INNE KOSZTY. i te inne koszty zjedzą większość tych 80 %"

Jakie inne koszty ? Jak wół napisane w paragrafie 33 ust. 4 rozporządzenia, że dla pracowników jest minimum 80% z 10 zł za dziecko i są to pieniądze na wynagrodzenia i inne środki dla pracowników - podkreślam DLA PRACOWNIKÓW. Toner, tusz, papier itd. nie jest dla pracownika - to są materiały należące do pracodawcy więc nie mogą być finansowane z puli min. 80% należnej PRACOWNIKOWI.
Jak dalej nie rozumiesz po polsku i zamierzasz swoje brednie dalej wypisywać to ja tylko współczuje ludziom ubiegającym się o świadczenia w miejscu w którym pracujesz, bo obsługuje ich analfabeta który nawet nie potrafi prawidłowo przeczytać przepisu prawa, o jego zrozumieniu już nie wspomnę
nie wiedziałam, że tak śledzisz każdy mój wpis... w sumie to miłe.

mój pracodawca jest bardzo kreatywny jeżeli chodzi o koszty obsługi, więc i na te "inne środki" znajdzie odpowiednią interpretację. ewentualnie przeznaczy te środki na wynagrodzenia, ale na większą ilość pracowników, niż osoby które będą przyjmować wnioski, pisać informację, robić listy itd. itp. tak jak pisał ktoś wcześniej - musi się dostać i księgowości, która zaksięguje to w odpowiednie paragrafy.... a i sprzątaczka będzie miała więcej do sprzątania (np. większa ilość kartonów po papierze do wyrzucenia) itp.
i wiem, że nie jesteśmy jedynym ośrodkiem z tak kreatywną "górą", także nie wierzę w to, że w większości ośrodków pracownicy tyrający przy tym programie dostaną 8 zł za jedno dziecko.
jolka2
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jolka2 »

Diana pisze:Kalkulator dziękuję serdecznie :) :)

Mam do Was pytanie: czy w tych wnioskach może nie być tego oświadczenia dla dzieci 6-9 lat? czy to byłby błąd?
Jak dla mnie to wprowadza galimatias do wniosku. Mam ochotę to wyrzucić.
Jak to usunęłam tak samo jak oświadczenie że dziecko nie będzie uczęszczało do szkoły. Skoro nie będzie uczęszczało to nie ma sensu na takie dziecko wnioskować.
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

Kalkulator świetna robota, dzięki bardzo.
Wydrukowałam i zaniosłam kierowniczce, zawsze to 3 strony mniej ;)
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mika31 »

jolka2 pisze:
Diana pisze:Kalkulator dziękuję serdecznie :) :)

Mam do Was pytanie: czy w tych wnioskach może nie być tego oświadczenia dla dzieci 6-9 lat? czy to byłby błąd?
Jak dla mnie to wprowadza galimatias do wniosku. Mam ochotę to wyrzucić.
Jak to usunęłam tak samo jak oświadczenie że dziecko nie będzie uczęszczało do szkoły. Skoro nie będzie uczęszczało to nie ma sensu na takie dziecko wnioskować.
Jeżeli sami w Ministerstwie tego nie wywalą to nie wydaje mi się, żebyśmy my mogli sami.
Wniosek może się różnic, ale treść powinna zostać ta sama. Tym bardziej, że przy tym oświadczeniu (które faktycznie jest niepotrzebne i wprowadza zamieszanie) jest napisane, że jest wymagane.
jolka2
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jolka2 »

W rozporządzeniu jest zapis co wniosek powinien zawierać, nie doczytałam, że musi być tam oświadczenie o nie uczęszczaniu dziecka do szkoły, natomiast o uczęszczaniu jak najbardziej(§ 10 pkt. 4 ppkt.3)
Hely0207
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/SW/FA
Kontakt:

Post autor: Hely0207 »

jasiak pisze:
Bizon pisze:Wydaje mi się,że trzeba będzie rozszerzyć Jednolity Rzeczowy Wykaz Akt
ja już pisałam do archiwum o rozszerzenie
czekamy czy zatriwerdzą
A możesz podrzucić jakie numery nadaliście?
jasiak
VIP
Kontakt:

Post autor: jasiak »

my mamy na 500 plus 584 to 300 plus rozszerzyłam 5840 i kolejne
zobaczymy jak co to u nas dzwonią i mówią żeby coś poprawić
jasiak
VIP
Kontakt: