Projekt "Dobry Start"

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Re: Projekt "Dobry Start"

Post autor: Natalia.św »

przejdą, ale tak jak u mnie to 8 zł będzie podzielone na kilku pracowników (np księgowa, kierownik itd)
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

A w jaki sposób księgowa realizuje ten program? Kilka kliknięć myszką przy wczytywaniu dodatkowej listy wypłat to jest "realizacja programu"?
Walka z wiatrakami since 1998.
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Post autor: Natalia.św »

nie ja o tym decyduję
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

ja mysle,ze taki dodatek za 300+ powinien byc przez caly rok (czyli wszystko co przypada z kosztow na wynagrodzenie podzielone przez 12), bo przeciez nie wiecie kiedy wnioski z koordynacji bedzie sie wyplacac:D kiedy komu nienalezne wyleza:D wiec choc najwiecej pracy przez te pare miesiecy to jednak reke na pulsie trzeba trzymac caly rok - i wtedy ten dodatek nie bedzie wcale taki duzy, ewnetualnie wiekszy w miesiacach newralgicznych i mniejszy w pozostalych
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Natalia.św pisze:przejdą, ale tak jak u mnie to 8 zł będzie podzielone na kilku pracowników (np księgowa, kierownik itd)
U mnie jest ten sam problem. Etaty lub część etatu mają osoby, które nie robią nic bezpośrednio związanego z SR, FA , 500+
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Problemem nie są środki na wynagrodzenia, tylko skala zadania i czas.
Na szybko sprawdziłem, że obecnie w bazie SW mam koło 9000 uprawnionych dzieci, do tego dojdą dzieci z rodzin z jednym dzieckiem, które nie są w systemie SW z powodu dochodów oraz dzieci powyżej 18 roku życia, uczące się w szkole. W sumie pewnie uprawnionych będzie trochę ponad 10.000, czyli dodatkowe 100.000 na koszty obsługi, z czego min. 80.000 zł na wynagrodzenia w okresie sierpień - grudzień, czyli 16.000 miesięcznie, co dałoby ok. 1.000 zł miesięcznie każdemu pracownikowi realizującemu SW.
Problem w tym, że Ci sami pracownicy w tym okresie mają do zrobienia SW, ZR, FA, SP na nowy okres. a mimo braku decyzji, wnioski trzeba będzie wprowadzić do systemu, zweryfikować empatią CBB, bazę PESEL, SIO, którego nota bene jeszcze nie ma, EKSMOON w przypadku niepełnosprawności, potem wprowadzić rozstrzygnięcie, a wnioski niekompletne weryfikować przez wzywanie stron.
Przy 10.000 dzieci to jakieś 4.500 spraw które trzeba załatwić w krótkim czasie, bo 80-85% wniosków z pewnością wpłynie do końca sierpnia.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

[Edit]
Przelicytowałem ostro, bo uwzględniając dzieci w wieku szkolnym liczba uprawnionych znacząco spadnie. Liczba uprawnionych będzie pewnie bliższa 5500, czyli na na pracownika 550 m-cznie w okresie sierpień-grudzień. Nadal to jednak ok. 3000 spraw ekstra do załatwienia.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Masz rację jak zwykle, tyle, że większość z nas jest do ekstra zadań raczej przyzwyczajona, ale to pierwszy raz kiedy za te dodatkowe zadania proponują chociaż jakąś ekstra kasę. Z dwojga złego jednak wolę ekstra pracę z wynagrodzeniem, niż ekstra pracę ku chwale ojczyzny. :roll:
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

I tak wyjdziemy na zero ;) Tu może zapłacą, ale "códa" w stylu usług grupowych to w gratisie będą.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Co miesiąc wychodzę prawie na zero, to mam nadzieję, że sobie z tego ekstra chociaż coś odłożę :lol: A, że w robocie będę dłużej siedział, to i wydawać nie będzie kiedy... może coś z tego będzie. :twisted:
ODPOWIEDZ