Dodatek specjalny dla Pr.Socjalnego w ramach projektu RPO zapłacony z konta podstawowego z własnych.Pozniej refundacja kosztów pośrednich z konta projektowego po otrzymaniu transzy. Jak zaksięgowac ta refundacje? Jakie operacje na jakich kontach po kolei?
Tez jestem ciekawa i proszę bardziej doświadczone koleżanki i kolegów o pomoc. U nas księguje się tak jak wynagrodzenie a później z minusem wyksięgowują się - refunduje. Ale nie jestem co do tego przekonana .
W ramach RPO nie miałam konieczności dokonywania refundacji, ale np. przy wpływie dotacji na dodatki dla pracowników socjalnych wyksięgowuję z minusem wkład własny i księguję z plusem w środkach dotacyjnych.
Mam pytanie trochę z innej beczki. Jeżeli w ramach RPO mamy kilka zadań. następnie w ramach każdego zadania kilka podzadań. Co w przypadku gdy wydatek jednego podzadania jest wyższy niż ustalony, a innego niższy tak że całe zadanie mieści się planie? Czy oba są kwalifikowalne?
Można bez zgody Instytucji Zarządzającej RPO przesunąć w budżecie środki w wysokości max 10 % , ale to powinno być zawarte w umowie, u mnie "Zmiany w Projekcie" par.28.