Projekt ustawy o zas dla opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 10 mar 2014, 13:46

ja oczywiscie rozumiem tych ludzi ktorzy utracili SP tych którzy rzetelnie wypełniali swoja opieke i stracili jedyny dochod
ale mialam pelno naciaagaczy ktorzy tylko smiali mi sie w twarz bo nic nie moglam udowodnic
i cieszylam sie ze uchylili te SP i mniej pracy, spokoj
~ewa

ja oczywiscie rozumiem tych ludzi ktorzy utracili SP tych którzy rzetelnie wypełniali swoja opieke i stracili jedyny dochod
ale mialam pelno naciaagaczy ktorzy tylko smiali mi sie w twarz bo nic nie moglam udowodnic
i cieszylam sie ze uchylili te SP i mniej pracy, spokoj
~ewa

jak to robisz ze cos z tego masz bo my nic
~MN

Napisano: 10 mar 2014, 13:51

@MN
zaczynam od tego, zeby nie oddawać niczego z 3% do PUW. Księgową trzeba mieć po swojej stronie i pilnować funduszu płac.

@ewa
naciągacze zdarzają się wszedzie, ale o to żeby nie było ich pełno Ty też możesz zadbać. Spora część można jednak przesiać w toku postępowania.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 13:55

Trzeba być skończonym kre..nem, żeby oddawać środki z 3 %. To są środki wypracowane przez osoby obsługujące świadczenia rodzinne.
~ja

Napisano: 10 mar 2014, 13:56

mi 3% na niewiele starcza :(
~ewalu

Napisano: 10 mar 2014, 14:01

wiem wiem

u nas jednego roku oddano 8 tys złotych
a na telefon za 100 zł bo sie stary zepsuł musialam prosic i prosic i jeszcze usłyszsałam ze wymyslam i stawiam wymagania

albo bedac w ciazy gdzie chodziłam do pracy choc nie powinnam ale chciałam im \"pomóc\" aby nie zostawic wszytskiego na lodzie w okresie zasiłkowym prosilam o nowe krzesło gdyz stare rozwaliło sie poporstu sruby odpadły i nie dawałam rady z moim obolałabym kregosłupem wysiedziec tez usłyszałam ale za plecami wiązkę słow
koszt. krzesła 150 zł
~ewa

Napisano: 10 mar 2014, 14:03

Czarować nie będę, pensje w naszej gminie nie powalaja na kolana. Natomiast można skonstruowac regulamin wynagrodzeń tak, by marną podstawę wzmocnić premiami. Jesli cokolwiek zostaje na funduszu płac pod koniec roku, to po ustaleniu rzeczywistego wykonania budżetu można to na premie przeznaczyć.

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 15:50

u nas koszty obsługi zadania, bez fajerwerków, z oszczędnym nastawieniem do przesyłek pocztowych itd wynoszą 5,2% wydatkowanych środków. Nigny nam się nie zdarzyło oddać z 3%.
~brum

Napisano: 10 mar 2014, 23:51

ale są podobno gminy które oddaja i robia złą robote
~Helga

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x