Wy macie dodatek?heiland pisze: ↑07 gru 2021, 12:12Łudzicie się, że osoby obsługujące 500+ a teraz idące do zwolnienia zostaną jednak do obsługi dodatku osłonowego?
No to z tych złudzeń wyleczy Was wysokość kosztów obsługi które wynoszą 2% i np. u mnie może maksymalnie wyjdzie, że za obsługę DO dostaniemy maksymalnie ze 3k zł
I cyk, kierownik zleca obsługę w ramach dodatku pracownikowi od ŚR.
To tylko teoria...Korowiow pisze:Wy macie dodatek?
Przez ostatnie powalone czasy może się okazać, że w ogóle nie zarobi bo rynek pracownika skończył się wraz z początkiem "pandemii". Więc może w ogóle nie zarobićzocha1234 pisze:A gdzie zarobi mniej![]()
Niekoniecznie. Jak patrzę na zaświadczenia o dochodach naszych klientów... resztę znacie z autopsji. Nie wspominając już o tym, jakimi autami podjeżdżają
Jeśli tak się stanie- no cóż...życie się różnie układa. Trzeba się szanować, bo nikt nie docenia naszego wkładu- tylko jakby tu nam jeszcze dołożyć obowiązków i zmniejszyć pensję. Czy to jest w porządku Twoim zdaniem?
A wracając do tematu odpowiadam na pytanie wyczerpująco: Nie ma KIEDY tego robić!zocha1234 pisze: ↑08 gru 2021, 10:13Niekoniecznie. Jak patrzę na zaświadczenia o dochodach naszych klientów... resztę znacie z autopsji. Nie wspominając już o tym, jakimi autami podjeżdżają
Ale mniejsza o to. Też nie widzę fizycznie możliwości realizacji tego dodatku osłonowego przez pracownika SR. Pomijając wiele wad tej projektowanej ustawy ( może się okazać to gorszym tworem niż zasiłki rodzinne) to pojawia się najprostsze pytanie: KIEDY to robić ??
łeee to ja mam jeszcze fajniejZofia pisze: ↑09 gru 2021, 12:14No właśnie. Wniosek - wydanie decyzji. Takie to proste. A ile roboty dookoła tego jest, to tylko my wiemy. Wszystkim dookoła się wydaje, że nic nie robimy. Zapotrzebowania robią się same, listy wypłat robią się same, telefony się same odbierają, ludzie ZAWSZE składają wypełnione poprawnie wnioski, utraty i uzyski w ciągu roku same się liczą, nienależnie pobrane same się zwracają, odwołania same się wysyłają, sprawozdania przecież komputer liczy. No bajlando po prostu.