Wiem, że to brzmi jak magiel, ale większość tego co pisałem na etapie tworzenia tej ustawy się sprawdziło. Oni sami nie wiedzą, wszystko pisane na kolanie i na tym zakończę, ale taki scenariusz jest realny za rok - dwa. Na razie tego nie zrobią, bo muszą ogarnąć 500, wszystko idzie etapami. Z tego też samego powodu na razie koordynacja jako fasada (nie będą robić nic poza ustalaniem okresów koordynacji) zostaje w UW + oczywiście tam są lokowane teraz kadry jedynie słusznej władzy, więc kierowników / dyrektorków z nominacji nie mogą pozbawić koryta.
To się okaże. Co do Twoich argumentów to oczywiście zgadzam się z tym, ale to tylko element składowy tej gry - kontekst jest jeszcze szerszy.
Dla mnie również jest to najbardziej możliwe, że ZR "umro" zresztą pisałem chyba o tym w 2016 r. zaraz po wejściu 500+ gdy zobaczyłem jak o 500+ dbają i się pieklą Ci z góry.Korowiow pisze: ↑17 wrz 2021, 9:33ZR zdechnie śmiercią naturalną, nie ma potrzeby tego przenosić, w niedalekiej przyszłości się to wygasi, bez przenoszenia czegokolwiek po instytucjach, bo w skali kraju to będzie naprawdę ułamek. Zasiłek? a po co wam jest pińcet (o, sztudenty? A zapomnielyśmy, a zresztą nie każdy musi mieć sztudia). Rozpoczęcie roku? A po co wam, jest czysta+, Dojazdy? A to ze czysta wam nic nie zostało? Dodatek do urodzenia dziecka i opieki na wychowawczym? A po co wam? Jest kapitał łopiekuńczy (a tylko na drugie? No szkoda, nie pomyślelyśmy)Samotne wychowywanie? A po co wam? Z pińcet nie zostało wam nic burżuje?
![]()