prokurator - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 12 mar 2015, 14:12

Od nas chcieli informacje czy stosujemy treść uchwały z 26 czerwca 2014r. i niezależnie od odpowiedzi kopie decyzji
anetag pisze:ja bym nic nie wysyłała bo ustawa jest jaka jest , nikt jej nie zmienił, a uchwała to nie przepis prawa, więc moim zdaniem nie ma prawa nic od nas rządać
Mój radca twierdzi, że Prokurator może wszystko, nawet bez podania podstawy prawnej.
Panie z WUW twierdzą z kolei, że ktoś musiał złożyć skargę do Prokuratora Generalnego i stąd cała akcja. Ja tam się z Prokuratorem nie kłócę. Na drutach nie umiem, wyszywac wcale a i czytac nie bardzo lubię. Spacerniak też w sumie nie dla mnie ze względu na bóle w kolanach i biodrach, więc...potulnie spełniłam ich żądanie ;)
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 12 mar 2015, 14:15

prokuratura to powinna się wziąć za robotę za która powinna czyli łapanie przestępców, a nie za sprawdzanie czy dobrze pracujemy
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2015, 18:16

anetag pisze:od kiedy to pracujemy na uchwałach nsa czy jakiegolwiek innego sądu?
Jakikolwiek inny sąd nie wydaje w tym kraju uchwał wiążących resztę :) Ty masz po prostu stosować prawo.
anetag pisze:ja bym nic nie wysyłała bo ustawa jest jaka jest
Jak do Ciebie napisze prokurator to nie wysyłaj :) Nawet odpowiedzi nie rób.
Sipera pisze:Mój radca twierdzi, że Prokurator może wszystko, nawet bez podania podstawy prawnej.

I ma rację :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2015, 19:41

Sipera pisze: Na drutach nie umiem, wyszywac wcale a i czytac nie bardzo lubię. Spacerniak też w sumie nie dla mnie ze względu na bóle w kolanach i biodrach, więc...potulnie spełniłam ich żądanie ;)
:lol: :lol: :lol: a może studia prawnicze byś skończyła :lol: :lol: :lol: ludzie się nie raz mega kształcą na państwowych wczasach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2015, 9:38

Za stara jestem, za nerwowa. Chyba mam depresję :?
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 27 mar 2015, 19:05

W końcu Prokurator Wami się zajął, bo nie potraficie interpretować prawa, piszecie tu o Konstytucji??? a co Konstytucja mówi ? " że każdy człowiek jest równy wg. prawa" poczytajcie, czasem myślę, że Wy pracujące w MOPS/GOPS macie wykształcenie podstawowe, zachowujecie się jakbyście te pieniądze dawały nam ze swoich kieszeni....
mama bliźniąt

Napisano: 27 mar 2015, 21:15

mama bliźniąt pisze:W końcu Prokurator Wami się zajął, bo nie potraficie interpretować prawa, piszecie tu o Konstytucji??? a co Konstytucja mówi ? " że każdy człowiek jest równy wg. prawa" poczytajcie, czasem myślę, że Wy pracujące w MOPS/GOPS macie wykształcenie podstawowe, zachowujecie się jakbyście te pieniądze dawały nam ze swoich kieszeni....
oj mamusiu , mamusiu ... zastanów się i odpowiedz: ze swojego zakładu pracy przechodzisz na dwa czy jeden urlop wychowawczy ?
- czy kobieta, która zarabiała 5 000 zł miesięcznie a urodziła jedno dziecko, straciła więcej przy przejściu na urlop wychowawczy ( tak kocha swoje dziecko, że żadne pieniądze nie zastąpią jej opieki nad swoim ukochanym dzieckiem )
- czy kobieta, która swój miesięczny dochód w kwocie 369 zł ( zatrudnienie na 1/4 etatu ) zamieniła na 400 zł a chce 800 zł bo urodziła dwoje dzieci ... zatrudniona ok. 10 tyg ciąży ... :?: :?: :?: :?: :?:
kolejny gość

Napisano: 27 mar 2015, 21:40

kolejny gość pisze:
mama bliźniąt pisze:W końcu Prokurator Wami się zajął, bo nie potraficie interpretować prawa, piszecie tu o Konstytucji??? a co Konstytucja mówi ? " że każdy człowiek jest równy wg. prawa" poczytajcie, czasem myślę, że Wy pracujące w MOPS/GOPS macie wykształcenie podstawowe, zachowujecie się jakbyście te pieniądze dawały nam ze swoich kieszeni....
oj mamusiu , mamusiu ... zastanów się i odpowiedz: ze swojego zakładu pracy przechodzisz na dwa czy jeden urlop wychowawczy ?
- czy kobieta, która zarabiała 5 000 zł miesięcznie a urodziła jedno dziecko, straciła więcej przy przejściu na urlop wychowawczy ( tak kocha swoje dziecko, że żadne pieniądze nie zastąpią jej opieki nad swoim ukochanym dzieckiem )
- czy kobieta, która swój miesięczny dochód w kwocie 369 zł ( zatrudnienie na 1/4 etatu ) zamieniła na 400 zł a chce 800 zł bo urodziła dwoje dzieci ... zatrudniona ok. 10 tyg ciąży ... :?: :?: :?: :?: :?:
Jak zwykle,wiecie lepiej jak sędziowie sądu najwyższego,prokuratorzy i inni którzy w ten sposób orzekli.Mądrość pracowników OPS-ów na pierwszym miejscu.
Radze przeczytać z uwagą treść uchwały NSA z 26 czerwca.Też jesteście zobowiązani przestrzegać konstytucji RP.A przyznając jeden dodatek łamiecie kilka jej zapisów,ale po WAS choćby walec przejechał to i tak będziecie wiedzieć lepiej.
gośćć

Napisano: 27 mar 2015, 22:01

Czas najwyższy żeby się paniami z Gopsu prokurator zajął, jeszcze powinien wam się do tylków dobrać za nakazywanie wykreślania dziecka z wniosku
malago

Napisano: 27 mar 2015, 23:09

malago pisze:Czas najwyższy żeby się paniami z Gopsu prokurator zajął, jeszcze powinien wam się do tylków dobrać za nakazywanie wykreślania dziecka z wniosku
Tey mądralo, przyłożyli ci pistolet do łba i kazali wykreślać? Skoroś taka mądra tu na forum, to trza było przy składaniu wniosku swoją mądrość pokazać i nie wykreślać.
Kazali ..... żałosne
gość2

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x