prośba o instrukcje do programu - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 sie 2016, 13:29

Witajcie! Zamierzam prowadzić stypendia przy pomocy programu Sygnity. Posiada ktoś instrukcję (zwięzłą i wystarczającą) by można było sobie poczytać.

Interesuje mnie czy to działa podobnie jak w temacie 500+ (tzn. że można pobierać dokumenty z empatii: PUP, Skarbowy, Zus, itp)

Z góry dzięki za pomoc!
nowy

Napisano: 25 sie 2016, 7:38

yy a po co skarbówka, ZUS?????
gabi66

Napisano: 26 sie 2016, 22:05

no nie wiem czy trzeba, ale z drugiej strony skarbowy i zus nie chce wydawać zaświadczeń.

Także proszę kogoś o informacje jak to u Was funkcjonuje, i za pomocą czego weryfikujecie dochody wnioskodawców
nowy

Napisano: 29 sie 2016, 13:47

Nowy, ale wiesz że dochody do stypendium bierzemy za miesiąc poprzedzający złożenie wniosku, a nie za cały rok? :)
ela123

Napisano: 29 sie 2016, 22:26

ok eluś (chodziło mi o działalność gospodarczą na zas. ogólnych, ale nie ważne)

heh. czyli podsumowując nikt nic nie pisze, że przez program weryfikujemy sytuacje finansową.

to po co komu taki program którym można tylko wydać decyzję???

może Pan ze Sygnity mi prędzej poradzi! ;)
nowy

Napisano: 30 sie 2016, 10:24

We wrześniu ludzie przynoszą mi wnioski o stypendium wraz z zaświadczeniami o dochodach za sierpień, wstawiam to do programu i wydaję decyzje. Na kilkaset wniosków trafia się może jeden z działalnością na zasadach ogólnych. Nie wiem co Ty chcesz jeszcze weryfikować programem i po co? :)
ela123

Napisano: 31 sie 2016, 21:41

ok Eluś! uspokoiłaś mnie! napisz mi prosze jeszcze:
-czy wymagasz zaświadczenia z PUP (czy ściągasz z Sepi)
-czy stosujecie zasadę że jak /strona podjęła pracę we wrześniu, to uzysk za październik/ (to po przeliczeniu dochodu jak wyjdzie, że przekracza kryterium to wydajecie decyzję przyznającą tylko za wrzesień-październik?

pozdr 8-)
nowy

Napisano: 01 wrz 2016, 7:52

Zaświadczenia z PUP ściągam z Sepi, jeśli dochód przekracza kryterium od października to prznajemy tylko na okres IX-X.
ela 123

Napisano: 01 wrz 2016, 8:43

Dzięki Eluniu! Coś dziś taka smutna? Głowa do góry! ;)
nowy

Napisano: 01 wrz 2016, 9:27

:lol:
ela123

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem