Kilka pytań :) - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 sie 2016, 10:39

Mam kilka pytań odnośnie stypendium:
1. Jeśli wnioskodawcą jest rodzic to czy imienne faktury mają być na rodzica czy ucznia?
2. Wydaję dwie decyzje 1 na okres od września do grudnia, 2 od stycznia do czerwca. Jeśli przyznam komuś decyzję na kwotę np. 300 zł a przyniesie mi faktury na kwotę 500 zł to czy pozostałą kwotę tzn. 200 zł mogę zaliczyć przy rozliczaniu faktur w czerwcu?
3. Czy faktury z tyłu opisuje rodzic (w przypadku, gdy faktury są na rodzica) tzn. zakupy dokonano na okres szkolny.....dla dziecka..... i podpis czy pracownik to opisuje?A może w ogóle takiego czegoś nie stosujecie?
..ewcia..

Napisano: 24 sie 2016, 11:02

odpowiadam jak jest u mnie:
1. faktury na wnioskodawcę, czyli na rodzica ucznia,albo na pełnoletniego ucznia
2. ja te 200 zł rozliczyłabym w II turze (zakupy zrobione na rok szkolny,potrzeby w I semestrze są zawsze większe niż w II, to nie wina człowieka,że dostajemy 2 dotacje,bo nakładają się 2 lata budżetowe)
3. ja opisuję
xyz@

Napisano: 24 sie 2016, 14:50

Bardzo dziękuję za odpowiedź. :)
..ewcia..

Napisano: 24 sie 2016, 15:03

U nas faktury opisuje rodzic, ostatecznie to on wie na które dziecko dokonał zakupu ;) I opisy są konieczne, bo inaczej nie można dojść na które dziecko dana faktura ma zostać rozliczona.
Decyzja wydawane są od września do czerwca. Od września do grudnia rodzice dostają po prostu daną sumę, a z faktur muszą się rozliczyć dopiero od stycznia do czerwca. Każdy ośrodek ma swój wewnętrzny regulamin, który to normuje i wszędzie jest inaczej ;)
Nowa_13
Stażysta
Od: 28 kwie 2016, 17:27
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem