prośba o zawieszenie spłaty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 lut 2014, 12:53

dłuznik mi przysłał pismo o zawieszenie spłaty zadłużenia bo przebywa w więzieniu i nie pracuje.
Pismo to dostałam po tym jak wysłałam mu decyzje o zwrocie za poprzedni okres zasiłkowy.Co mam teraz zrobic z tym pismem?
Proszę doradźcie coś.
~nowa ania

Napisano: 13 lut 2014, 12:55

Rozpatrzyć tzn. wydać decyzję.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 13:45

tzn jak ma wyglądać ta decyzja?
jak mu mam zawiesić spłatę zadłużenia?pierwszy raz mam taka sprawę pomożcie
~nowa ania

Napisano: 13 lut 2014, 15:37

nie tak szybko njpier postepowanie sprawdzenie czy ma coś czy , protokól z ogledzin w miejscu zamiszkania strony z rodzinna najbliższą wnioski o udostepninie danych osobowych do starostwa czy ma gospodarstwo rolne do wiezienie jaka ma sytuacje zdrowotna materialn ai wogóle

nie zartuje mam z sko zarzucone ze tego nie robiłam wiec robie

potem zawiadomienie o wszczeciu potem decyzja ja odmawiam koniec

oni sa tacy wyedukowani w tym wiezieniu ze szkoda gdać standard ma co roku to samo
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 15:41

i do komornika czy płacił czy nie przez 7 lat normalnie pism pełno z miesiąc czekam na info od instytucji dobiero zawiadomnie o wszczeciu musi byc bo moze zapoznać sie z aktami jedemu juz ksero do wiezienia słałam a sko to po odwołaniu laborat na 10 stron dostałam co robie zle dobrze itd

szkoda gdać
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 15:44

o matko , ana te oględziny to kogo wysyłacie? Ja jestem OWW. Wieć od nas nikt tego nie sprawdzi z tamtą gmina nie idzie sie dogadać

czyli te wszystkie dane musze mieć bo inaczej SKOP mi uwali tak?
~nowa ania

Napisano: 13 lut 2014, 16:00

zalezy jakie sko ja wysłam do gminy pismo ze ma to zrobić

W związku ze złożonym pismem o odroczenie terminu płatności w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej przez dłużnika alimentacyjnego Pana obecnie przebywa Zakład Krany Goleniów, Kierownik Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej zwraca się z prośbą o sporządzenie przez pracownika upoważnionego do prowadzenia postępowania administracyjnego z funduszu alimentacyjnego protokołu z oględzin w miejscu zamieszkania strony celem ustalenia faktycznej sytuacji materialnej, zdrowotnej, mieszkaniowej, rodzinnej i zawodowej (domowników – zstępnych) ( art. 67paragraf 1 KPA).

Sprawę bardzo proszę potraktować jako pilną.
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:02

jak nie napiszą to monit byle by odpisali coś u mnie jden ego rodzice nie zyją i rodzenstwo wiec napisałi u innego zrobili mi protokół i innego znów 3 razy prosba to ma być protokól nie wywiad alimentacyjny z pomocy społecznej

no itd inne rzeczy jedeno pismo dłuznika a duzo roboty
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:14

a jak odpiszą to wszczynasz postępowanie , wysyłasz dłuznikowi i decyzja odmowna? zdarzyło Ci się przychylic do prośby?
Prosze jeszcze o wzór decyzji jaka wydajesz i podstawe prawną
Moje SKO to Kraków
~nowa ania

Napisano: 13 lut 2014, 16:16

a do dłużnika jakieś pismo wysyłasz zeby ci złożył wyjasnienia czy tylko do gminy?
~nowa ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x