no i jak już wznowisz postępowanie, a potem odmówisz zmiany decyzji ostatecznej to SKO po odwołaniu pięknie ci uchyli decyzję i przekaże do ponownego rozpatrzenia :/ mam podobną sytuację, i czekam teraz na opinię radcy prawnego .... strona złożyła wniosek do SKO o zmianę ich decyzji utrzymującej w mocy decyzję organu I instancji, SKO przekazało nam to pismo jako organowi właściwemu, gdyż ich zdaniem zachodzą przesłanki by wniosek ten potraktować jako nowy wniosek który należy rozpatrzyć przy uwzględnieniu uchwały NSA z 26.06.2014. Strona domaga się zmiany decyzji w trybie art. 154 KPA w oparciu o uchwałę NSA z 26.06.2014 r. My wydaliśmy decyzję odmawiającą zmiany decyzji ostatecznej (wcześniej decyzja ta przeszła przez całą procedurę odwoławczą i została utrzymana w mocy). No i dostaliśmy sprawę do ponownego rozpatrzenia. Z uzasadnienia wynika, że powinniśmy rozpatrzyć wniosek strony zgodnie z żądaniem, że rażące jest ze nie widzimy podstaw do zmiany decyzji bo przecież strona sama nam go wskazała tj. art. 154 KPA i wyrok NSA. No i właśnie po raz n-ty przeglądam akta sprawy bo przecież trzeba to jakoś zakończyć choć szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak, może radca coś sensownego wymyśli bo znów nas uwalą i się będziemy bujać z tematem cały rok :/
u mnie osoba tak złozyła wniosek do SKO o stwierdzenie nieważności mojej decyzji w czesci dot wysokosci urlopu wych chciala wlasnie po 400 zl na dziecko
SKO stwierdzilo niewaznosc i przyznalem po 400 zl na dziecko za okresy 2012/2013 i 2013/2014
wczesniej ta sama osoba odwolala sie od mojej dec na nowy okres gdzie miala przyzane 400 zl na 2 dzieci i SKO przyznało jej po 400 zl
No to tym SKO jednak bije na dekiel.
Przeciez organ nie ma żadnej podstawy prawnej, żeby przyznac po 400 na kazde dziecko, a co dopiero mówic o okresie wstecznym.
Uchwała NSA nie jest przepisem prawa, nie jest żadnym zródłem prawa wymienionym w art. 87 konstytucji. Jest jedynie orzeczeniem podjętym dla ujednolicenia stosowania tego prawa przez sądy i to one w postępowaniach sądowo administracyjnych związane są stanowiskiem wyrażonym w takiej uchwale.
A jedynym orzeczenim mającym moc powszechnie obowiazującą i na podstawie którego prawo może działac wstecz jest orzeczenie trybunału.
W przypadku orzecznictwa sądowego organ administracji jest nim związany ale dopiero na podstawie art 153 ppsa i wyłącznie w sprawie, w której zapadło.
Wniosek strony dotyczy zmiany decyzji ostatecznej na mocy której żadna strona nie nabyła prawa (w naszym przypadku decyzji odmawiającej przyznania dodatku do urlopu wychowawczego na drugie z bliźniąt)