proszę może mi ktoś podać podstawę prawną na zas. stały

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~lilka

proszę może mi ktoś podać podstawę prawną na zas. stały

Post autor: ~lilka »

proszę może mi ktoś podać podstawę prawną zas. stałego
~ps

Re: proszę może mi ktoś podać podstawę prawną na zas. stały

Post autor: ~ps »

Na podstawie art. 3, art. 4, art. 6, art. 7, art. 8, art. 17 ust 1 pkt 19 i 20 art. 37 ,art. 102, art. 104, art. 106, art. 109 ustawy o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004r. (tekst jedn. Dz.U. z 2009r. Nr 175, poz. 1362), art.66 ust.1 pkt.26, art. 73 pkt 9, art. 79ustawy świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych z dnia 27.08.2004r (Dz.U. Nr 164 poz.1027 t.j. z 2008r. ze zmianami), par.1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 29 lipca 2009r. w sprawie zweryfikowanych kryteriów dochodowych oraz kwot świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej (Dz.U. Nr 127 poz. 1055),w związku z art. 104 KPA z 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz.U. z 2000r. Nr 98, poz.1071 z późn. zm.) działając z upoważnienia Wójta Gminy z dnia ............. po rozpatrzeniu sprawy pa

~;

Re: proszę może mi ktoś podać podstawę prawną na zas. stały

Post autor: ~; »

\"w rozstrzygnięciu decyzji adm. znajduje sie zapis dotyczący opłacania przez ośrodek składaki na ubez. zdrowotne. Ustawa o pom.społ. oraz ustawa o św. opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, nie nadaje ośrodkowi pomocy społecznej prawa do wydawania decyzji w tej sprawie. Zapis o podleganiu ubezpieczeniu społecznemu zdrowotnemu nie jest częścią rozstrzygnięcia decyzji przyznającej zasiłek stały i ma wyłącznie charakter informacyjny\" - to jest zapis w protokole kontroli z 2011 r.
ODPOWIEDZ