ZUS
Re: ZUS
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w ... działając z upoważnienia Wójta, na podstawie art. 6 ust. 2c ustawy z dnia 13 października 1998 r. o systemie ubezpieczeń społecznych (t. j.: Dz. U. z 2007 Nr 11, poz. 74 z późn. zm.) w związku z tym, że n/w-mu na podstawie art. 17 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (t. j.: Dz. U. z 2006 Nr 139, poz. 992) przyznano świadczenie pielęgnacyjne od dnia 1 października 2009 r., wnosi o udzielenie informacji dotyczącej:
1) przebiegu ubezpieczenia oraz
2) za jaki okres należy opłacać składki na ubezpieczenia emerytalno - rentowe świadczeniobiorcy:
Imię i nazwisko
zam. ...
....
PESEL ......
NIP .......
dowód osobisty: .......
W załączeniu przesyłamy wypełniony kwestionariusz dotyczący okresów składkowych i nieskładkowych (druk ZUS Rp-6) oraz kopie dokumentów na okoliczność przebytych okresów składkowych i nieskładkowych, potwierdzonych za zgodność z oryginałem, ponumerowanych ołówkiem od 1 do 14, wymienionych w kolumnie 4 druku Rp-6.
Otrzymują:
1 x Adresat,
1 x akta świadczeniobiorcy/rejestr
1) przebiegu ubezpieczenia oraz
2) za jaki okres należy opłacać składki na ubezpieczenia emerytalno - rentowe świadczeniobiorcy:
Imię i nazwisko
zam. ...
....
PESEL ......
NIP .......
dowód osobisty: .......
W załączeniu przesyłamy wypełniony kwestionariusz dotyczący okresów składkowych i nieskładkowych (druk ZUS Rp-6) oraz kopie dokumentów na okoliczność przebytych okresów składkowych i nieskładkowych, potwierdzonych za zgodność z oryginałem, ponumerowanych ołówkiem od 1 do 14, wymienionych w kolumnie 4 druku Rp-6.
Otrzymują:
1 x Adresat,
1 x akta świadczeniobiorcy/rejestr
Oprócz ZUS - Wzory pism przeczytaj również:
umowa z niepublicznym zakładem pielegnacyjno-opiekuńczym
decyzja zmieniająca wysokość alimentów na stary okres zasiłkowy
Witam. dot. składek
Wielka prośba
chyba nasz błąd!!!!!!POMOCY
chyba nasz błąd!!!!!!POMOCY
wstrzymanie stypendium ważne
proszę może mi ktoś podać podstawę prawną na zas. stały