proszę o informacje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 maja 2015, 9:30

Dzien dobry
Prosze o wyjaśnienie czy decyzja ops jest słuszna
Otóz złożyłam wniosek o pomoc tzn przyznanie zasiłku okresowego i celowego w lutym
Otrzymałam zasiłek okresowy za miesiac luty i marzec wypłacony w marcu nastepnie w kwietniu ponownie złożyłam podanie o zas.okresowy i celowy w decyzji która otrzymałam 30.kwietnia zasiłek okresowy został przyznany za miesiac maj płatny pod koniec maja
Dlaczego nie otrzymałam zasiłku okr. za kwiecien czy nastapiła pomyłka ? Czy takie są procedury i odwołanie nic nie zmieni
Pani która była umnie na wywiadzie twierdzi ze Pani kierownik tak postanowiła co to oznacza ? Pani kierownik może postanawiac sobie nie przyznać zasiłku ?
Nie chce opisywac mojej sytuacji ale jest obecnie bardzo ciężka a wczesniej pracowałam tylko w tej chwili wszystko mi sie zawaliło na głowe mam dwoje dzieci i jestesmy sami a pracy oczywiscie szukam
Wczesniej nigdy nie korzystałam z pomocy ops
klientka 40

Napisano: 04 maja 2015, 11:00

z tego co piszesz powinien być przyznany zasiłek za kwiecień ale trudno tak bez dokumentacji twierdzić na pewno jeżeli masz wątpliwości odwołaj się przecież nic cię to nie kosztuje a możesz zyskać
lola

Napisano: 05 maja 2015, 8:22

Jeśli zdecyduje sie odwołać to czy nie mogę wtedy pobrać zasiłek majowy ? Czy nie powinnam tego robić oczywiście bardzo potrzebuje tych pieniędzy
klientka 40

Napisano: 05 maja 2015, 10:38

Proszę odebrać zasilek i sie odwolać. Zasiłek przysługuje od miesiąca, w którym został złożony zasiłek.
Layla

Napisano: 05 maja 2015, 10:41

...począwszy od miesiąca, w którym został złożony wniosek !!! wraz z wymaganą dokumentacją !!! ...a to robi różnicę :)
ann@a

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x