prosze o odpowiedz w sprawei zaswiadczen o bezskutecznosci - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 sie 2015, 10:30

witam
zastępuje kolezanke w FA dopiero niecały miesiac a juz pierwsze kłopoty

wydałam 14 decyzji na FA z czego 80% było do konkretnego komornika wsyłsłane

otrzymałam telefon z kancelarii, z pytaniem czemu wydałam dla tych osob decyzje skoro zaswiadczenie o bezskutecznosci egzekcuji bedzie niewazne

;; tu mnie zatkało myslałam ze termin waznosci to miesiac od wydania zaswiadczenia
a ja miałam zaswiadczenie o bezskutecznosci wydane miedzy 21-31 lipca a wnioski u mnie 3-7 sierpnia

Pani tłumaczy mi dalej ze ok od zaswiadczenia do złozenia wniosku nie upłyneł wymagany termin ale ze decyzja wydana jest od 1 pazdziernika i ze wtedy zaswiadczenie nie ma juz waznosci i decyzja jest zła

co robic?>
nowa w fa

Napisano: 19 sie 2015, 10:49

czy tkos jest mi w stanie wytłumaczyc czy zasiwadczenie z lipca o bezskutecznosci egzekucji jest dobre - ważne czy nie do decyzji wydanej w sierpniu na okres zasiłkowy 2015/2016 tj. do pazdziernika
nowa w fa

Napisano: 19 sie 2015, 12:55

no na moje oko ( ale ze wzrokiem średnio) to mi też przynoszą zaśw. z datą np. 25 lipca, a decyzję wydaje normalnie, z datą 18.08.2015 ale na swiadczenia od września.
chyba ze ja pytania nie rozumiem, to sory ;/
dorota881386

Napisano: 19 sie 2015, 12:58

komornik nie ma racji
+ewa

Napisano: 19 sie 2015, 13:39

doorta

na jakie świadczenia wydajesz decyzje od wrzesnia ? skoro okres świadczeniowy jest od pazdziernika 2015 do wrzesnia 2016
nowa w fa

Napisano: 19 sie 2015, 13:41

a u nas zbieramy wnioskii pozniej występujemy sami do komornika o zaswiadczenia o bezskutecznosci i mamy na bieząco.świeżutkie. np teraz dopiero beda wydane na poczatku wrzesnia. bo robimy liste wszystkich osob pobierajacych FA do tej pory i oni dla wszystkich nam przesylaja takie zaswiadczenia....
b.k.

Napisano: 19 sie 2015, 14:29

piszecie do wszystkich Komorników
oki

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x