proszę o podpowiedz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 cze 2022, 13:02

jak piszecie informację o tym, że decyzja wstrzymana...wygaszona...uchylona...do zarządcy? i czy informację o decyzjach przyznanych wysyłacie do zarządcy na początku miesiąca kolejnego z listą wypłat?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 01 cze 2022, 13:22

jeszcze jedno pytanie...jeżeli ktoś wynajmuje mieszkanie...czy wniosek potwierdza zarządca lokalu? czy właściciel lokalu? bo jesli wlasciciel lokalu, to wtedy rozumiem, ze na jego konto przelewamy dodatek ... :oops: pytam bo się naczytałam w lexie...i zbaraniałam :? :oops: :oops: :oops:
VIP

Napisano: 01 cze 2022, 13:30

ja wysyłam TYLKO INFORMACJĘ O WYSOKOŚCI PRZYZNANEGO DODATKU MIESZKANIOWEGO ORAZ O OKRESIE, NA JAKI ZOSTAŁ PRZYZNANY, żadnych decyzji, na szkoleniu dowiedziałem się, że decyzji do zarządców nie można wysyłać bo RODO itp, natomiast jeśli chodzi o decyzję wstrzymaną, uchyloną albo wygaszoną, pisze w uzasadnieniu, że nastąpiły przesłanki ustawowe do podjęcia takiej decyzji i koniec, ja do księgowości noszę listy wypłat 5 każdego miesiąca, a informację o przyznanym dodatku wysyłam tego samego dnia
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 01 cze 2022, 13:32

:-) pisze:
01 cze 2022, 13:22
jeszcze jedno pytanie...jeżeli ktoś wynajmuje mieszkanie...czy wniosek potwierdza zarządca lokalu? czy właściciel lokalu? bo jesli wlasciciel lokalu, to wtedy rozumiem, ze na jego konto przelewamy dodatek ... :oops: pytam bo się naczytałam w lexie...i zbaraniałam :? :oops: :oops: :oops:
niezależnie czy wynajmuje od osoby prywatnej czy od zarządcy, jeśli jest zarządca to musi być pieczątka na wniosku, ja generalnie w takich sytuacjach wysyłam dodatek do zarządcy
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 01 cze 2022, 13:50

ufffff
dziękuję ...ja wysyłałam decyzje, bo u mnie nie ma zbyt wiele danych...ogólne uzasadnienie... a jest adres, imie nazwisko, kwota i na jaki okres :? radczyni mówiła, że tak dobrze...ale już sama nie wiem :oops:
natomiast jesli chodzi o potwierdzenie...tez mi sie wydaje ze zarządca może potwierdzic wniosek gdzie lokal jest wynajmowany...no chyba ze najemca sam zechce lub właściciel lokalu by wyplacac na konto wlasciciela...poki co nie mialam takiego przypadku
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem