Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 cze 2022, 9:26

Witam. Hipotecznie. Jestem wynajmującym mieszkanie, na moje konto bankowe jest wysyłany dodatek mieszkaniowy dla moich lokatorów, który następnie odliczam im od czynszu najmu. Wczytując się w decyzję o przyznaniu dodatku odkryłam, że nie zgadza mi się liczba lokatorów w mieszkaniu (ja nie wypełniałam zadnych dokumentów o ten dodatek, wiem że lokatorzy podrobili mój podpis i podrobili umowę najmu - wiem bo im się skończyła stara umowa a im żadnej nowej nie dałam). Kto taki dodatek mieszkaniowy musi zwrócić w razie cofnięcia decyzji - ja czy osoba której przyznano? Proszę o pomoc, bo już kilka miesięcy wiem o sprawie i nic nie robię, bo boję się że na mnie spadną konsekwencje, a wiem że niedługo zostaną wypełnione kolejne takie dokumenty, boję się rozmawiać z lokatorami bo wtedy będęmusiała powiedzieć że wiem o sprawie i stanę się ich partnerem w tym procederze...
Iskierka262
Praktykant
Od: 05 cze 2022, 8:54
Zajmuję się: Logistyka

Napisano: 06 cze 2022, 8:24

Proszę o pomoc, bo już kilka miesięcy wiem o sprawie i nic nie robię, bo boję się że na mnie spadną konsekwencje, a wiem że niedługo zostaną wypełnione kolejne takie dokumenty, boję się rozmawiać z lokatorami bo wtedy będęmusiała powiedzieć że wiem o sprawie i stanę się ich partnerem w tym procederze...
konsekwencje są dla tych co podrabiają podpisy i dokumenty...
zarządca lub właściciel lokalu ( w tym przypadku Pani) nie jest stroną w postępowaniu. Nie ma się Pani czego obawiać.
w przypadku uchylenia decyzji, dodatek zwraca wnioskodawca
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 06 cze 2022, 10:59

Dziękuję za odpowiedź.
Iskierka262
Praktykant
Od: 05 cze 2022, 8:54
Zajmuję się: Logistyka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]