Proszę o pomoc. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 25 paź 2022, 9:57

Witam.
Proszę o wyjaśnienie moich wątpliwości.
Matka pobiera świadczenie pielęgnacyjne na dziecko przyznane do końca maja 2022r.(dziecko skończyło 16 lat). Decyzja ta została przedłużona na covidzie. W miesiącu lipcu 2022r. na komisji lekarskiej dziecko otrzymało stopień umiarkowany, a wymagany jest znaczny. Matka złożyła odwołanie do komisji wojewódzkiej. Cały czas wypłacałam jej świadczenie, ponieważ wg mnie decyzja powiatowego orzecznictwa nie była ostateczna.  W ubiegłym tygodniu matka otrzymała z województwa decyzję podtrzymującą poprzednie orzeczenie. Za październik zrobiłam jej wypłatę dlatego, że  decyzja ta nie jest jeszcze prawomocna. Matka oznajmiła, że wnosi odwołanie do Sądu. Czy jeśli będą miała potwierdzenie wniesienia odwołania do sądu to dalej płacę świadczenie pielęgnacyjne do uzyskania ostatecznej decyzji, czyli wyroku? Czy może wogóle nie powinna już otrzymywać świadczenia. A jeśli dalej płacę i okaże się, że sąd podtrzyma to orzeczenie to czy będą nienależnie pobrane.
renka.
Stażysta
Od: 04 maja 2017, 14:51
Zajmuję się: ŚR,FA,ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem