Proszę o pomoc, depresja, zaburzenia osobowości borderline - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 maja 2023, 12:45

Dzień dobry,

Mam na imię Maciej i mam 24 lata. Zmagam się z ciężką depresją, mam zaburzenia osobowości borderline i zaburzenia unikowe, w grudniu straciłem pracę w której pracowałem prawie 2 lata jako grafik 3d, zwolnienie jeszcze bardziej pogorszyło to jak się czuję. Chodzę na terapię do psycholog w Toruniu, mam swojego psychiatrę ale niestety nie widzę poprawy. Mam myśli samobójcze co jakiś czas i bywają dni, że nie mam siły wstać z łóżka, czuję się jak pasożyt choć robię wszystko co w mojej mocy zeby tak nie było. Do tej pory próbowałem I dalej próbuję szukać projektów do pracy, jeśli coś znajdę to zawalam terminy, powoli dochodzę do wniosku, że to wszystko bez sensu tak jak moje życie. Nie daję sobie rady, na ten moment mój brat zupełnie bezinteresownie pomaga mi w utrzymaniu, płaci wszystkie rachunki które wcześniej opłacaliśmy razem. Cały czynsz to około 1900 zł który dzieliliśmy na pół, plus jedzenie i inne opłaty. Czy jest jakieś miejsce gdzie mógłbym prosić o pomoc materialną lub jakąkolwiek inną?
Dziękuję.
maciejstan
Praktykant
Od: 29 maja 2023, 12:42
Zajmuję się: Straciłem pracę.

Napisano: 29 maja 2023, 12:55

Macieju, zgłoś się do Ośrodka ze swojego miejsca zamieszkania, na wizytę możesz iść z bratem.
Nie Jesteś sam.
calineczka
Praktykant
Od: 25 kwie 2017, 7:59
Zajmuję się: Główna księgowa

Napisano: 29 maja 2023, 13:21

Dziękuję za odpowiedź, moje miejsca zameldowania i zamieszkania są różne. Rozumiem, że mam się udać do MOPR w Toruniu - czyli w miejcsu mojego zamieszkania? Co powinienem im powiedzieć? Ja po prostu chcę, żeby odciążyć brata moim ciężarem, co z czasem (mam nadzieję) zaskutkuje znalezieniem stałego dochodu.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i chęć pomocy.
maciejstan
Praktykant
Od: 29 maja 2023, 12:42
Zajmuję się: Straciłem pracę.

Napisano: 29 maja 2023, 14:45

maciejstan pisze:
29 maja 2023, 13:21
Dziękuję za odpowiedź, moje miejsca zameldowania i zamieszkania są różne. Rozumiem, że mam się udać do MOPR w Toruniu - czyli w miejcsu mojego zamieszkania? Co powinienem im powiedzieć? Ja po prostu chcę, żeby odciążyć brata moim ciężarem, co z czasem (mam nadzieję) zaskutkuje znalezieniem stałego dochodu.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i chęć pomocy.
Macieju, powiedz dokładnie to co napisałeś. Udaj się do Ośrodka w miejscu Twojego zamieszkania.
Pozdrawiam
calineczka
Praktykant
Od: 25 kwie 2017, 7:59
Zajmuję się: Główna księgowa

Napisano: 30 maja 2023, 14:19

spróbuj pracy fizycznej zamiast siedzenia przed komputerem
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: różne

Napisano: 30 maja 2023, 14:26

mi to pomaga
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 01 cze 2023, 10:31

ELEOS Polska uruchamia kolejną formę wsparcia Uchodźców z Ukrainy, ale i innych osób w potrzebie. Nawiązaliśmy współpracę z firmami pośredniczącymi w poszukiwaniu pracy i urzędami zatrudnienia.

Jeśli szukacie pracy:
– zadzwońcie do nas, sprawdzimy czy w naszej bazie danych jest oferta dla Was;
– zostawcie Wasze dane, a postaramy się poszukać dla Was zatrudnienia;
– podpowiemy, jak przygotować dokumenty do zatrudnienia;

Usługa jest całkowicie bezpłatna. Dotyczy wielu miast w Polsce. Wasze dane są objęte zasadami poufności RODO.

Czekamy na Was pod telefonem: 577 087 800 (poniedziałek – piątek od 12.00 do 18.00) lub pod adresem mailowym: [email protected]
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x