opłacamy mieszkance DPS część kosztów i dzis dostałam informację, że DPS podwyższył koszty od 1 lutego, jaka jest procedura postępowania? powinnam wydać nową decyzję o zmianie odpłatności, a czy DPS nie musi dołączyć wywiadu?
ale dostajesz wywiad z DPSu?
ja nie mam wywiadu, nie przysłali.
w sentencji decyzji nie mieliśmy podawanej kwoty, jaką my płacimy, wiec w zasadzie nie miałabym co zmieniać.
nie wiem, jak jest prawidłowo.
Mam wywiad bo zawsze proszę o to i w wywiadzie od razu klient pisze, że wyraża zgodę na zmianę decyzji, my z kolei w sentencji podajemy kwotę. Pozdrówka.
ja też nad tym ubolewam, bo teram robię ok 40 wywiadów a z początkiem kwietnia ponownie tyle dot. waloryzacji, a gdzie czas na pozostałą pracę ze 140 podopiecznymi?
też nie nie wiem jak sobie pomóc
Ja pisze tylko pismo o zmianie po stronie OPS-u i jest dobrze, zmianę decyzji robię jak zmienia się wysokość dochodu u mieszkańca DPS-u. Po kontroli nie było uwag co do tego sposobu. W tym roku zrobiłam tak dla wszystkich podopiecznych i bez problemu.
Oprócz prosze o pomoc - dostałam z DPS informację o nowym koszcie utrzymania - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również: