proszę o pomoc PILNE..... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 04 mar 2017, 21:59

Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.
Diana9

Napisano: 06 mar 2017, 8:08

Diana9 pisze:Czy może ktoś jeszcze odpisać, w tej sprawie? myślę że coraz więcej wypłynie takich sytuacji. Dlaczego tak rzadko ktoś tu udziela odpowiedzi? i wszystkie są takie zdawkowe... szkoda. Po to używamy forum, aby czerpać informacje.

:lol: :lol:
Gość

Napisano: 06 mar 2017, 8:48

Nie no świetnie. I kto tu jest głupszy?
Diana9

Napisano: 06 mar 2017, 13:41

Odpowiedź jest jedna i prosta - dokumenty wraz z pismem wnoszącym o unieważnienie decyzji przesyłasz do SKO.
Pau

Napisano: 06 mar 2017, 13:51

A co z art. 113 KPA "Organ administracji publicznej może z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne oczywiste omyłki w wydanych przez ten organ decyzjach"
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 06 mar 2017, 14:13

113 KPA możesz oczywiście zastosować jak pomylisz się w rachunku, ale tu jest błąd w postaci odmowy świadczenia w wyniku błędu rachunkowego i to już nie jest oczywista omyłka... Jak chcesz sprostować błędną decyzję postanowieniem? :D Tylko SKO i unieważnienie wchodzi w gre.
123qwe

Napisano: 06 mar 2017, 16:10

Ja bym zrobiła tak:
- wniosek do SKO o unieważnienie decyzji
- przyjęłabym nowy wniosek (teoretycznie nie wiemy jaka będzie decyzja SKO)
- jak SKO unieważni decyzję przyznajemy od kwietnia,
- nowy wniosek umarzamy.
G 500+

Napisano: 07 mar 2017, 16:23

Ja miałam taki przypadek, koleżanka nie odliczyła umów zlecenia. Wysyłałam decyzję wraz z aktami sprawy do SKO z prośbą o unieważnienie decyzji. Wprowadziłam kobiecie wniosek z kwietnia i wydałam decyzję przyznającą
kasia2525

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x