proszę o pomoc w wyliczeniu dm - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 lut 2014, 10:47

Uprzejmie prosze o wyliczenie dodatku. Osoba wynajmuje wraz z dzieckiem mieszkanie 43.1m2 ma umowe najmu. Czynsz wg wyliczeń spoldzielni smieci woda itp 460 zł. Koszt wynajmu mieszkania 1100. Dochody za 1mc 750 alimenty, 77 rodzinne, 900 pomoc taty. Osoba bezrobotna bez zasilku. Za mieszkanie płaci mniej gdyż woda jest wg wskazań licznikow czyli 460 -30zl. Poprzedni wniosek odrzucony gdyż był brany zasilek dla bezrobotnych i pomoc rodziny była zbyt dużą i przekraczał dochód. Prosze o wylicczenie teraz. Gospodarstwo dwuosobowe.
~jagoda

Napisano: 19 lut 2014, 13:06

musisz wykazać więcej dochodów, bo wynika że żyjesz z dzieckiem za 167 zł miesięcznie, a to fikcja. Przekombinowałaś w drugą stronę po odmowie z powodu zbyt dużego dochodu. Lepiej nie naginać, nie naciągać, bo dodatek mieszkaniowy podlega zwrotowi w podwójnej wysokości jeżeli wyjdą na jaw inne dochody np z pracy dorywcze. Przepraszam, że tak się na ciebie uwzięłam ale mam takich \"kombinatorów\" jak ty dosyć i są ludzie którzy nie powinni dostać dodatku ale nie mogą się z tym pogodzić. A próbowała Pani coś dokonać w celu zmniejszenia wydatków na mieszkanie, może mniejsze albo z zasobów gminnych, bo to bardzo podejrzane również ze mieszka pani w mieszkaniu na które Panią nie stać. Trochę samokrytycyzmu polecam i pozdrawiam.
~dorota

Napisano: 19 lut 2014, 17:37

Z zasobów gminy/ miasta nie ma szans to Gdańsk. Mniejsze mieszkanie nawet kawalerka z opłatami to koszt 1200. Wszystko mam udokumentowane więc gdzie tu komvinowanie. Wniosek złożony na osobę w gospodarstwie to 890zl
~jagoda

Napisano: 19 lut 2014, 19:40

~jagoda trzeba przyjąć to, że dodatek Ci się nie należy, po co zaśmiecać forum ciągłym tym samym problemem. Dostałaś już kilka odpowiedzi w tym temacie. Sądzę, że osoba zajmująca się dodatkami mieszkaniowymi zajmuje stosowne stanowisko i nikt nie robi Ci na złość, takie są przepisy i nikt nie będzie nadstawiał własnej głowy dla czyjegoś widzimisię, daj sobie po prostu spokój. Jak Dorota słusznie napisała po co kombinować.
~Ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x