proszę o pomoc ws deklaracji do ceeb

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ew@1
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
Kontakt:

Re: proszę o pomoc ws deklaracji do ceeb

Post autor: ew@1 »

Tom. pisze:chodzi o to, że tylko dla dwóch źródeł ciepła z deklaracji - bodajże 02 i 03 z części b01 wypełnia się b03 i one muszą mieć zaznaczony węgiel. Przy pozostałych źródłach opieramy się na oświadczeniu z wniosku. Więc jak ktoś ma w ceeb kozę to wystarczy zaznaczenie odpowiednie we wniosku o DO i dajemy podwyższoną. Ale ta koza zgłoszona do ceeb być musi.
o to mi chodziło ...
dzięki wielkie
Awatar użytkownika
Różaa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Różaa »

a jak robicie z piecem kaflowym -podobno w deklaracji nie ma jak dopisać że opalane na węgiel? Co mam zrobić oświadczanie - bo osoba weryfikująca w UG tylko zaznaczyła piec kaflowy.
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

U mnie większość osób nie widnieje w ceeb... ale we wniosku o dodatek oczywiście opcja zaznaczona. wiem, że urząd ma czas na wpis ale co potem? Mamy to jakoś weryfikować czy te osoby są wpisane do bazy?
beatab
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: beatab »

Różaa pisze: 03 mar 2022, 14:55 a jak robicie z piecem kaflowym -podobno w deklaracji nie ma jak dopisać że opalane na węgiel? Co mam zrobić oświadczanie - bo osoba weryfikująca w UG tylko zaznaczyła piec kaflowy.
tez mam taki przypadek zgłoszony piec kaflowy do CEEB ale nie ma zaznaczonego czym pali to wtedy bierzemy to co we wniosku ... jeżeli zaznaczył to bierzemy o ten podwyższony dodatek mieszkaniowy ... Tak radca prawny powiedział ... hmmm
ODPOWIEDZ