Proszę o pomoc z wyjścia z trudnej sytuacji
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca pomocnik mechanika
- Kontakt:
Proszę o pomoc z wyjścia z trudnej sytuacji
Witam serdecznie. Zgłaszam się z gorącą prośbą o pomoc gdyż już nie wiem gdzie jej szukać. Opiszę w skrócie moja sytuacje. Wraz z dziewczyną spodziewamy się dziecka jesteśmy w dość trudnej sytuacji materialnej. Obecnie mieszkamy u jej rodziców a warunki tu są tragiczne Pani z opieki powiedziała że leżeli nie zrobimy remontu to pisze o zabranie dziecka. Pieniędzy na remont nie dostaniemy gdyż nie jesteśmy właścicielami owego budynku. A zaś teściowa woli sączy napoje procentowe niż coś w tym kierunku robić a co do teścia to słaby kontrakt z nim jest gdyż jest ciężko chory. Naprawdę boję się że zabiora nam dziecko proszę o pomoc gdzie mogę się zgłosić. Proszę o radę ewentualnie i co kolwiek. Nie stać nas na wynajem mieszkania A tym bardziej na kupno czy remont. Zawsze gdy pytamy się o jakąś pomoc w opiece społecznej to albo nam nie przysługuje bo trzeba być po ślubie i tym podobne albo nie istnieje taka pomoc. Ja już naprawdę nie mam pojęcia co robić. Nie proszę o to by ktoś za mnie coś robił tylko o wskazanie kierunku gdzie mogę się udac po pomoc ewentualne pieniądze czy jakiś lokal. Z góry dziękuję za pomoc. Z poważaniem Matkowski Maciej
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Proszę o pomoc z wyjścia z trudnej sytuacji
Poproście o pieniadze na zasiłek celowy na zakup farby do odświeżenia lokalu, nie trzeba być po ślubie. Jesteś niezadowolony, masz prawo do odwołania zgodnie z pouczeniem.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
A co z rodziną z Twojej strony? co z dalszymi członkami rodziny ?, dziadkowie żyją ? Co stoi na przeszkodzie żebyś Ty poszedł do pracy ?
- wiejskigopsiak
- Stażysta
- Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach
- Kontakt:
Napisz podanie z prośbą o pomoc jednocześnie zaznacz, że prosisz objęcie kontraktem socjalnym
Taka postawa zostanie doceniona, profesjonalny pracownik socjalny będzie wiedział jak rozwiązać twoje problemy

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca pomocnik mechanika
- Kontakt:
Ja chodzę do pracy tylko że moja wpłata w całości idzie na bieżące wydatki A co do rodziny to brak
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Rada byłego prezydenta:
zmień pracę, weź kredyt i po kłopocie.
zmień pracę, weź kredyt i po kłopocie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Skoro pracujesz, dojdą świadczenia rodzinne, 500+, zasiłek macierzyński żony, to nie wierzę, że nie dacie rady zrobić drobnego remontu. Współpracujcie z pracownikiem socjalnym, warunki mieszkaniowe u nas nigdy nie były powodem odbierania dzieci. Pewnie Cię straszy.
Oprócz Proszę o pomoc z wyjścia z trudnej sytuacji - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wyrównanie renty rodzinnej!!!!
zasiłek stały a śmierć podopiecznego
Zarobki pracowników socjalnych 2017
Natarczywe zmuszanie o złożenie alimentow
Jak udowodnić bezdomność... sytuacja bez wyjścia
wniosek o zasiłek okresowy i stały
Sposób liczenia świadczeń - podział świadczenia według skład
odpłatność za pobyt w środowiskowym domu samopomocy
Działalność za granicą POMOCY
wzór decyzji przyznającej zasiłek celowy zwrotny z odstąpien
kodeks postępowania administracyjnego
zwrot zasiłku stałego, pomocy ?????