proszę o pomoc z wyliczeniem - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 wrz 2014, 10:48

pracownica przechodzi na wychowawczy i nie wiem jaką ma miec podstawe prosze o pomoc. wynagrodzenie za 2 miesiace poprzedzajace urlop wychowawczy:
1. 1467,04 nie za pełny miesiac bo była na rodzicielskim
2. 1833,80 cały miesiac
dodam że pierwszy miesiac wychowawczego będzie liczył 20 dni
Wercia

Napisano: 23 wrz 2014, 13:06

Przecież osobie przebywającej na urlopie wychowawczym pracodawca nic nie płaci. Jeżeli pracownica złoży dokumenty w Świadczeniach rodzinnych i nabędzie prawo do płatnego wychowawczego tam jej naliczą urlop wychowawczy. Jedynie Za osobę przebywającą na urlopie wychowawczym pracodawca składa do ZUS w Płatniku raport RCA z tyt. kodu urlopu wychowawczego i wpisuje podstawę 2247,60 aby skarb państwa pokrył składki na ubezpieczenia społeczne za osobę przebywającą na urlopie wychowawczym.
Kazia W

Napisano: 24 wrz 2014, 8:16

widzę że ty jeszcze mniej wiesz niz ja, 2227,80 to jest kwota której nie mozna przekroczyć a nie podstawa kazdego pracownika,
Wercia2

Napisano: 24 wrz 2014, 10:35

masz wyjaśnienie w dziale księgowość - pytanie "podstawa wychowawczego proszę o pomoc"
ircia

Napisano: 24 wrz 2014, 11:31

Czy przypadkiem nie mylicie urlopu wychowawczego z urlopem rodzicielskim. Mam 2 pracownice na urlopie wychowawczym i nic im nie płacę i o nic się nie upominają, myślicie że nie chciałyby wziąć jakiejś kasy?
Kazia W

Napisano: 24 wrz 2014, 15:24

Chodzi o podstawę składek do ubezpieczenia finansowanego z budżetu państwa , nie wiesz że za osoby na uw składki płaci państwo , jeżeli nie mają innego tytułu ubezpieczenia. Sprawdź czy dobrze przekazujesz deklaracje do zus
ircia

Napisano: 25 wrz 2014, 10:48

To co tu ma wspólnego wynagrodzenie pracownika przed urlopem w sytuacji opisanej w pytaniu
Kazia W

Napisano: 25 wrz 2014, 10:51

To piszcie wyraźnie o co Wam chodzi.
Kazia W

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x