proszę o pomoc zasiłek szkolny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
proszę o pomoc zasiłek szkolny
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to jest z wypłatą zasiłku szkolnego bo to nasz pierwszy przypadek. chcemy przyznać 4 zasiłki szkolne. Maksymalna kwota zasiłku to 620 zł. Otrzymaliśmy dotację na 1 półrocze 2022 w kwocie 25000 zł. Rozumiem że z dotacji możemy przeznaczyć na zasiłki kwotę 1250 zł ile możemy z własnych?czy tyle ile chcemy powiedzmy że chcemy przyznać zasiłek szkolny po 620 zł czyli 4 x 620 zł tj. 2480 czyli z dotacji 1250 zł z własnych 1230 czy są jakieś ograniczenia przy przydzielaniu z własnych?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: oświata w gminie
- Kontakt:
Re: proszę o pomoc zasiłek szkolny
Dzień Dobry
Nigdzie się nie spotkałam z ograniczeniem środków własnych. Zgodnie z art. 128 ust 2. ustawy o finansach publicznych cyt." Kwota dotacji na dofinansowanie zadań własnych bieżących i inwestycyjnych nie może stanowić więcej niż 80% kosztów realizacji zadania, chyba że odrębne ustawy stanowią inaczej", więc musimy dopłacić 20 % ale możemy też więcej jak mamy na to środki.
Pieniądze rozliczamy za cały rok kalendarzowy, więc w ogólnym rozliczeniu może nie trzeb będzie dożo dopłacać.
Pozdrawiam
Aga
Nigdzie się nie spotkałam z ograniczeniem środków własnych. Zgodnie z art. 128 ust 2. ustawy o finansach publicznych cyt." Kwota dotacji na dofinansowanie zadań własnych bieżących i inwestycyjnych nie może stanowić więcej niż 80% kosztów realizacji zadania, chyba że odrębne ustawy stanowią inaczej", więc musimy dopłacić 20 % ale możemy też więcej jak mamy na to środki.
Pieniądze rozliczamy za cały rok kalendarzowy, więc w ogólnym rozliczeniu może nie trzeb będzie dożo dopłacać.
Pozdrawiam
Aga
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: proszę o pomoc zasiłek szkolny
Dziękuje bardzo właśnie to chciałam usłyszeć
Oprócz proszę o pomoc zasiłek szkolny - Stypendia przeczytaj również:
stypendium dla uchodzców
ZMIANA KRYTERIUM
Faktury