prosze o wyjasnienie co sie wlicza do dochodu przy 500. - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 29 lut 2016, 12:38

Czy w ubieganiu się o 500 wlicza się do dochodu zasiłek rodzinny ?
fundusz alimentacyjny i alimenty ?
dochod przy 500

Napisano: 29 lut 2016, 14:25

Wliczamy fundusz alim. i alimenty do dochodu. Zas. rodzinnego nie wliczamy
mgm

Napisano: 29 lut 2016, 15:55

a co z tym dochodem z renty rodzinnej, jest liczony czy nie ?
Osoba pobiera rentę rodzinną z ZUS i ustalając jej prawo do zasiłku rodzinnego na dziecko liczymy jej ten dochód za 2014r. (rentę ma nadal), to co nagle do 500+ jej tego nie liczymy ?
~*~

Napisano: 29 lut 2016, 16:02

i się zaczyna przyszły nowe osoby do pracy i teraz będą zadawać podstawowe pytania przecież wszystko pisze w ustawie co to jest dochód rodziny tylko nie wiem jak się dostały do pracy?
carina

Napisano: 01 mar 2016, 0:23

Chyba po to jest to forum, żeby bardziej doświadczeni pomagali tym mniej doświadczonym. Jeśli przeszkadzają ci pytania mniej doświadczonych, to idź pisać doktorat i nie trać czasu na nasze głupoty.
Słomazbutów

Napisano: 01 mar 2016, 8:28

Nie wiem co się stało z tym forum. Ja zaczęłam pracę w 2010r. i ludzie na forum byli bardzo serdeczni i sympatyczni. Zadawałam podstawowe pytania np. o dochód uzyskany itd. i nikt mnie nie odsyłał do czytania ustawy. A dzisiaj prawie w każdym temacie jest wydziwianie i odsyłanie ludzi do ustawy, żeby przeczytali. Dziwi mnie, że takie osoby wchodzą na forum i udzielają odpowiedzi przesyconej jadem i pogardą dla nowo przyjętych ludzi na stanowisko 500+. Chciałabym Was widzieć jak Wy zaczynaliście i jacy byliście zieloni z ustawy o ŚR. Ale żaden z Was się do tego nie przyzna. Wy wszystko wiecie i jesteście najmądrzejsi :lol:
6i9

Napisano: 01 mar 2016, 8:31

mgmg pisze:Nie wiem co się stało z tym forum. Ja zaczęłam pracę w 2010r. i ludzie na forum byli bardzo serdeczni i sympatyczni. Zadawałam podstawowe pytania np. o dochód uzyskany itd. i nikt mnie nie odsyłał do czytania ustawy. A dzisiaj prawie w każdym temacie jest wydziwianie i odsyłanie ludzi do ustawy, żeby przeczytali. Dziwi mnie, że takie osoby wchodzą na forum i udzielają odpowiedzi przesyconej jadem i pogardą dla nowo przyjętych ludzi na stanowisko 500+. Chciałabym Was widzieć jak Wy zaczynaliście i jacy byliście zieloni z ustawy o ŚR. Ale żaden z Was się do tego nie przyzna. Wy wszystko wiecie i jesteście najmądrzejsi :lol:
popieram w 200 %
złośliwi niech nie wchodzą i psują atmosfery !
gasiak

Napisano: 23 mar 2016, 13:43

carina pisze:i się zaczyna przyszły nowe osoby do pracy i teraz będą zadawać podstawowe pytania przecież wszystko pisze w ustawie co to jest dochód rodziny tylko nie wiem jak się dostały do pracy?
..chyba jest napisane :)
renemay

Napisano: 23 mar 2016, 13:48

same polonistki pracyjom i sie późni pytajom buahahahahaha

Napisano: 23 mar 2016, 14:17

z forum może korzystać każdy... więc pytania (waszym zdaniem głupie) zadają również osoby które nie znają ustawy a szukają informacji czy porady we własnej sprawie
~o~

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x