Proszę podaj sygnaturę wyroku WSA (lub z jakiego miasta jest sąd oraz podaj dzień wydania wyroku) to zerknę w uzasadnienie, jeśli oczywiście jest już w bazie orzeczeń.opsopsops1 pisze: ↑22 wrz 2021, 12:50Panie Krzysztofie chciałam spytać pana bo widzę że ma Pan wiedze na temat świadczenia pielęgnacyjnego.
Siostra składała wniosek bo mieszka z rodzicami i opiekuje się tatem, mama nie ma orzeczenia a jest schorowana i ma zaświadczenie od lekarza specjalisty i rodzinnego że przewlekle choruje co uniemożliwia jej swobodne przemieszczanie się.
OPS odmówił jej ŚP w związku z tym, że to mama czyli żona powinna się tatem opiekować, poszło odwołanie do SKO a tam tak samo utrzymali w mocy decyzję OPS, następnie poszło odwołanie do WSA a ten po około dwóch tygodniach przesłał również to że SKO i OPS prawidłowo decyzję wydały.
Załamali w domu rodzice ręce bo już chyba nie ma szans aby wywalczyć swoje mimo, że jest mnóstwo wyroków w takiej sytuacji przyznających dziecku ŚP mimo że drugi rodzic nie ma orzeczenia i te wyroki w odwołaniu zamieściłam.
Czy jest sens dalej kopać się z koniem? W grę wchodzi ŚP od marca tego roku.
Po dwóch tygodniach od złożenia skargi do WSA, za pośrednictwem SKO, to raczej wyroku sąd nie wydał.opsopsops1 pisze: ↑22 wrz 2021, 12:50Panie Krzysztofie chciałam spytać . . . . . poszło odwołanie do SKO a tam tak samo utrzymali w mocy decyzję OPS, następnie poszło odwołanie do WSA a ten po około dwóch tygodniach przesłał również to że SKO i OPS prawidłowo decyzję wydały.
. . . .