Witam! mam pytanie o prowadzenie KDR, czy dla każdej rodziny zakładacie teczkę? potwierdzenie kart drukujemy gdy ktoś przyjdzie po kartę , czy można wcześniej? czy to potwierdzenie wpinamy do teczki danej rodziny?
Chyba bym zwariował gdybym dla każdego wniosku miał robić nową teczkę. Gdzie w większości nikt może nie przyjść złożyć żadnego wniosku przez 10 lat... To nie pomoc społeczna, SR czy SW, że to jest niezbędne. Ja w momencie gdy ktoś mi złoży wniosek i jest poprawnie wypełniony to spinam go zszywaczem z wszystkimi załącznikami.
Stawiam pieczątkę z datą wpływu.
Rejestruje go we własnym rejestrze data wpływu i oznaczam jako "NIE ROZPATRZONO".
Wrzucam sobie do zwykłej teczki (WNIOSKI DO ROZPATRZENIA),
Gdy wniosek rozpatrzę to robię dziurkaczem dziurki i wtedy to już wpinam do segregatora, oznaczam we własnym rejestrze jako rozpatrzony i data rozpatrzenia.
Gdy są karty do odebrania (to niektórzy wcześniej drukuja potwierdzenia odbioru i wydają karty w systemie, być może gdybym miał bardzo duża ilosc kart to robiłbym podobnie). Ja wydaje w systemie i drukuje potwierdzenie w momencie gdy ktoś przychodzi po odbiór kart. Wtedy szukam wniosku w segregatorze i potwierdzenie podpisane przez osobę odbierającą karty dołączam do wniosku i ponownie go spinam z tym potwierdzeniem.
Odhaczam we własnym rejestrze jako karty odebrane i data.