PROWADZENIE TECZEK DŁUZNIKÓW - Wzory pism

Strona 1 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 14 lut 2012, 11:41

Kochani mam problem i już się gubię z tymi dłużnikami bo z okresu na okres mam problem jak prawidłowo i czytelnie prowadzić teczki o0sbowe z wywiadami i z decyzjalmi zwrotowymi .Może się ktoś podzieli jak robicie i podpowiecie dobry pomysł
~nowa

Napisano: 14 lut 2012, 14:57

ja mam podobnie ;/ i teraz nie wiem jak poukłądac to, czy zaczynac od okresu zas. czy nowego roku. a jak teraz prowadzisz??
~m.

Napisano: 14 lut 2012, 16:55

Teczkę odrębną zakładamy dla każdego dłużnika w tym roku, w którym stał się dłużnikiem. I prowadzimy aż ostatecznie zostanie załatwiona.
~L12

Napisano: 15 lut 2012, 13:29

ALE JEŻELI JESTEŚMY JEDNOCZEŚNIE OWD I OWW TO POWINNIŚMY TRZYMA WYWIADY I DECYZJE O ZWROCIE W JEDNEJ TECZCE??
~nowa

Napisano: 15 lut 2012, 16:11

Jestem za tym, żeby w przypadku, gdy organ jest jednocześnie OWD i OWW, była to jedna teczka. W końcu sprawa - egzekucja świadczenia z FA lub zaliczki, jest jedna. Dotychczasowa praktyka wskazuje, że raczej są to dwie odrębne teczki, chociaż nie widzę większego uzasadnienia, żeby tak miało być.
~L12

Napisano: 17 lut 2012, 12:11

ja trzymam osobno wywiady i decyzje. mam osobne segregatory do wywiadów, gdzie je wpinam i też wezwania na wywiad, wnioski o aktywizację do prokuratury i tp. A osobne segregatory do decyzji o zwrocie gdzie wpinam też upomnienia i tytuły. 3 rodzaj segregatorów to teczki wierzycielek.
~ewus

Napisano: 17 lut 2012, 13:11

a ja prowadze tak;

mam tabele w exelu z kazdym dluznikiem i z postepowaniem wtedy moge szybko skontrolowac co zrobilam u każdego a zcego jeszzce nie...

teczke mam dla dluznika ze wszystkim od poczatku...
~Małgosia

Napisano: 20 lut 2012, 10:37

Ja prowadzę tak i to sie tez sprawdza:
1. teczki dla dłuzników- exel
2. teczki dla wierzycielek- exel
3. wywiady dla dłuzników alfabetycznie A-Z
4. TW A-Z dla danego roku
~Monia

Napisano: 23 lut 2012, 12:15

jak to wyglada w exelu ? mogłabyś Monia wysłać mi na maila ?
~anula

Napisano: 27 lut 2012, 17:30

ja tez poprosze, bede wdzięczna [email protected] z góry dziekuje
~m.

Strona 1 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x