przedawnienie SR - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 02 kwie 2015, 14:07

decyja o zwrocie SR wydana i prawomocna w czerwcu 2010 r., potem wystawione upomnienie i tytuł wykonawczy
w grudniu 2011 urząd skarbowy zwraca tytuł i umarza postępowanie egzekucyjne, ze względu na brak źródeł majątku u zobowiązanego
kiedy nastapiło przedawnienie należności w kontekscie art. 30 ust. 3 i 4 ustawy, od kiedy liczyć 3 lata od 2010 r. czy 2011 r?
Beatta

Napisano: 03 kwie 2015, 9:25

miał ktoś takie sytuacje?
Beatta

Napisano: 03 kwie 2015, 9:28

ja miałam...a co? po co ci to przedawnienie?
mulatka

Napisano: 03 kwie 2015, 9:38

chodzi o poprawne wykazanie danych do sprawozdania - stan należności ninależenie popranych na koniec m-ca, do kiedy powinno było być ujmowane w sprawozdaniu
Beatta

Napisano: 03 kwie 2015, 9:41

mi dyrektor powiedział że u nas się nic nie przedawnia bo on nie będzie za nasze gapiostwo na dyscyplinie finansów stawał
mulatka

Napisano: 03 kwie 2015, 9:49

ale to nie jest nasze gapiostwo, my robiliśmy wszystko w terminie upomnienie i tytuł wykonawczy, a skarbówka umorzyła postępowanie, bo nie ma z czego ezgekwować
Beatta

Napisano: 03 kwie 2015, 9:54

jak to nie gapiostwo? trzeba było przerwać bieg przedawnienia, żeby się toczyło od nowa ja dwa razy wysyłałam do urzędu skarbowego ponowne tytuły wykonawcze tuż przed upływem przedawnienia. takie rzeczy trzeba pilnować - tak nas pouczyli z kontroli UW z wydziału finansów
mulatka

Napisano: 03 kwie 2015, 10:06

ale skarbówka zwracając tytuł nalożyła na nas koszty egzekucji, więc jaki jest sens znowu wystawiać tytuł
Beatta

Napisano: 03 kwie 2015, 10:08

no to musisz wybrać...koszty czy dyscyplina finansów publicznych...lepiej niech twoje szefostwo zdecyduje
mulatka

Napisano: 03 kwie 2015, 10:15

Ok dziekuje za informacje, a czy przed wystaniem ponownego tytuły trzeba wystaić nowe upomnienie?
Beatta

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x