odwołanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 kwie 2015, 14:55

Jeśli matka odwołuje się od pkt. 7 orzeczenia o niepełnosprawności dziecka to mogę płacić zasiłek pielęgnacyjny a zawiesić postępowanie co do wniosku o świadczenie pielęgnacyjne?
bbb

Napisano: 02 kwie 2015, 14:59

Nie możesz płacić nic ponieważ równie dobrze może po tym odwołaniu zostać bez orzeczenia jeśli komisja stwierdzi, że dziecko jednak nie jest niepełnosprawne - mamy taką sytuację. Więc zawieszasz postępowanie lubi Pani składa wniosek dopiero z ostatecznym orzeczeniem i wyrównujesz wstecz jeśli dotrzyma terminów.
mops123

Napisano: 02 kwie 2015, 15:05

mops123 pisze:Nie możesz płacić nic ponieważ równie dobrze może po tym odwołaniu zostać bez orzeczenia jeśli komisja stwierdzi, że dziecko jednak nie jest niepełnosprawne - mamy taką sytuację. Więc zawieszasz postępowanie lubi Pani składa wniosek dopiero z ostatecznym orzeczeniem i wyrównujesz wstecz jeśli dotrzyma terminów.
Dzięki, tak myślałam i tak do tej pory robiłam ale ktoś zasiał we mnie wątpliwości więc wolałam się upewnić.
bbb

Napisano: 02 kwie 2015, 15:45

A mam jeszcze pytanie czy można zawiesić postępowanie z urzędu czy muszę mieć zgodę strony?
olo

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x