Przedłużenie karty. Osoba pełnoletnia na kogo wniosek. - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 mar 2016, 9:42

Mam przedłużyć kartę dziecku, które ukończyło 18 lat i kontynuuje naukę w szkole ponadgimnazjalnej. Trochę się zagubiłam. Kto wówczas składa wniosek: czy nadal rodzic składając swój podpis, czy syn/córka która kontynuuje naukę i to osoba wszystko podpisuje. Która część ma być wypełniona we wniosku.
bonia

Napisano: 01 mar 2016, 10:59

tez mam taki problem, u mnie zlozyla o przedluzenie KDR matka na pelnoletnie dziecko, ale tak to mam wprowadzic??? wprowadzam matke i dziecko , a kate przynaje tylko dziecku, tak???
jajaja

Napisano: 01 mar 2016, 12:25

Wniosek czy to w wersji papierowej czy elektronicznej - przyjmujesz ze wszystkimi członkami rodziny, osoba wnioskująca zaznacza "wnoszę o przyznanie... dla członka który był jej posiadaczem", a dla pozostałych "Nie wnioskuję o przyznanie karty". Wiem, wiem, głupota do kwadratu, ale właśnie rozmawiałam z Panią z Ministerstwa i taką informację uzyskałam. Nie wystarczy wpisać na wniosku tylko tej osoby, której dotyczy przedłużenie. Nie jest ważne czy wnioskuje matka na pełnoletnie dziecko, czy też ono samo na siebie. To cały czas ta sama rodzina.
Pozdrawiam.
purocka
Praktykant
Od: 25 maja 2009, 12:34
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2016, 13:22

no napr. bez sensu . a ja tylko zawsze kazałam wpisać wnioskodawcę i ucznia.
luzizka

Napisano: 01 mar 2016, 14:59

Ja tak samo wnioskodawca i dziecko. Przecież to bezsensu wpisywać całą rodzinę jeszcze raz do systemu. Już teraz jest komunikat, że jest rodzina i potwierdź, czy to ta sama, tak jakby były dwie różne rodziny o tych samych danych i tyle samo dzieci.
~gosiab

Napisano: 01 mar 2016, 15:08

Jak ja niedawno dzwoniłam do ministerstwa to mi powiedzieli ze należy tylko wpisać dziecko, dla którego wnioskuje się o przedłużenie Karty i ja tak też robię
gość7

Napisano: 01 mar 2016, 15:13

Serio, ktoś żąda wpisania wszystkich członków rodziny przy wniosku o przedłużenie KDR dla jednego z nich? Nie dajcie się zwariować...
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 9:02

No właśnie kto tak naprawdę powinien składać wniosek: dziecko pełnoletnie na siebie w przypadku przedłużenia Karty czy rodzic
oolla

Napisano: 02 mar 2016, 9:20

Nie ma znaczenia. Może rodzic, może inny pełnoletni członek rodziny.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x