Przedluzenie kdr dla pełnoletniej osoby - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lut 2019, 20:07

Mam problem, a dokladnie:
Pelnoletnia dziewczyna złożyła wiosek o przedłużenie kdr z racji uzyskania pełnoletności. Podczas wprowadzania wniosku system ostrzegł, ze osoba ma wydana karte w innej gminie. Zatem jam postąpić dalej? Zaznaczone we wniosku: wnosze o przyznanie kdr dla członka rodziny wielodzietnej, który był juz wcześniej posiadaczem kdr.
Ustaliłem telefonicznie, ze rodzina sie przeprowadziła do mojej miejscowości, wiec u mnie widnialaby jako nowa rodzina prawda? Proszę o podpowiedź.
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42
Zajmuję się: KDR

Napisano: 21 lut 2019, 9:05

tak, ale obowiązkiem całej rodziny jest wymiana KDRów w nowej gminie zamieszkania, tak że niech skleca cały wniosek i przy tej okazji wyrobią sobie także elektroniczne, trzeba ich uświadamiać i informować w temacie, ty oczywiście masz anulować przez przecięcie ich stare karty, zamówić nowe i poinformować pisemnie tamtą gmine o ew. anulowaniu KDR. W tym watku masz poruszany ten temat i przykład takiego pisma https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57&t=207271950
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 21 lut 2019, 9:41

Dziękuję Ci za podpowiedź.
Bartosz
Praktykant

Napisano: 26 lut 2019, 7:57

ubu pisze:tak, ale obowiązkiem całej rodziny jest wymiana KDRów w nowej gminie zamieszkania, tak że niech skleca cały wniosek i przy tej okazji wyrobią sobie także elektroniczne, trzeba ich uświadamiać i informować w temacie, ty oczywiście masz anulować przez przecięcie ich stare karty, zamówić nowe i poinformować pisemnie tamtą gmine o ew. anulowaniu KDR. W tym watku masz poruszany ten temat i przykład takiego pisma https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57&t=207271950
Nie moge sie dodzwonić aby poinformować o potrzebie sklecenia całego wniosku? Zatem co zrobićz tym wnioskiem o przedłużenie? Mozna go rozpatrzyć?
Bartosz
Praktykant

Napisano: 26 lut 2019, 9:26

Rozpatrzyć zawsze można, pisemnie wezwać też, ale zmieniając gminę zamieszkania cała rodzina powinna wymienić kdry, nic więcej nie poradzę ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x