Karty unieważnione przez system - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 lut 2019, 13:50

Błagam o pomoc. Przyszła Pani z SMS-em, że ma do odbioru Karty Dużej Rodziny. Wiadomość wysłana została z serwisu w dniu 19.02.2019 o godz. 14:56, treść:
"Proszę zgłosić się po odbiór KDR".
Problem w tym że Pani nie składała żadnego wniosku o przyznanie bo Karty miała przyznane od 2014 roku. Sprawdziłam w systemie i okazało się że dla całej rodziny Karty zostały unieważnione właśnie 19.02 2019 r.
Powód : Konieczność przyznania nowej Karty.
Przyznam szczerze, że zaczynam się zastanawiać jakim cudem Karty zostały unieważnione. Ja nie unieważniałam takich Kart.
O co może chodzić ? Gdzie zgłosić taki problem? :cry:
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 21 lut 2019, 14:23

Heh no to nieźle, nie wiem co powiedzieć, może Herka coś pomoże, ostatnio SI KDR świruje i miesza, ale żeby aż tak inna opcją jest sytuacja rodzinna, czy ktoś gdzieś związany jakoś z tą rodziną, rodzice np. nie składał w innej gminie kdr i coś jakimś cudem tam wprowadzający ponieuważniał, nie to bez sensu :shock:

chyba tylko te adresy cos mogą pomóc
- mail: [email protected] lub [email protected]
- telefon: +48 327 232 672
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 21 lut 2019, 18:13

Może ktoś w innej gminie podał ten sam numer pesel np. przez przypadek, bo miał podobny i stara karta automatycznie się unieważniła. Ale najlepiej skontaktować się z HD, tak jak napisał ubu :)
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 22 lut 2019, 9:17

Herka pisze:Może ktoś w innej gminie podał ten sam numer pesel np. przez przypadek, bo miał podobny i stara karta automatycznie się unieważniła. Ale najlepiej skontaktować się z HD, tak jak napisał ubu :)
w kwestii formalnej skopiowałem teksty od Herki :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 22 lut 2019, 10:21

Dzięki za pomoc. Oczywiście sytuacja została zgłoszona na HD. Udało się również dodzwonić i wytłumaczyć całe zamieszanie. Mam tylko nadzieję, że to ja nic nie namieszałam ;) Zaczynam się obawiać, że takich sytuacji może być więcej...
Oczywiście jak tylko się coś wyjaśni opisze na forum ;)
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x