Przedłużenie terminu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 lip 2022, 10:39

Jeśli matka złożyła wniosek dla córki o przedłużenie KDR bo skończyła 18 lat w czerwcu to w systemie zaznaczam jak do tej pory że wnoszę o przyznanie KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem i później że przedłużenie terminu ważności.
Ta anonimizacja czy jakoś tak to jest jeśli karta już jest nie ważna rok to wtedy tej osoby nie ma już w systemie.
aga33T
Stażysta
Od: 03 mar 2021, 9:40
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny

Napisano: 27 lip 2022, 10:55

Dokładnie tak.
mopsówna
Stażysta
Od: 13 sie 2021, 11:42
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie

Napisano: 16 sie 2022, 13:15

Propos przedłużenia mam pytanie czy jeżeli mam wnioski złożone dziś dla dwóch sióstr o przedłużenie ważności w związku z kontynuowaniem nauki a poprzednio obie miały przyznane do 30.09.2022 to czy czekam do tej daty z rozpatrzeniem wniosku czy rozpatruję dziś - ale co z kartami które na dzień dzisiejszy jeszcze są ważne? Nie miałam wcześniej takiego przypadku a gdzieś mi tu wpadło w oko że tamte stracą ważność - więc co wtedy między otrzymaniem nowych kart (tych tradycyjnych) a rozpatrzeniem wniosku tamte będą nieważne i będą mogły jedynie mieć dostęp do nowej na mObywatelu?
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Napisano: 16 sie 2022, 13:29

moim zdaniem jest to odmowa wszczęcia postępowania, bo Panie mają już ważne Karty. Termin się zmienia, ok, ale w takim razie jak traktować wnioski o duplikaty, które są płatne? jest to trochę nie fair w stosunku dla takich osób. czekanie na rozpatrzenie - będzie ponad miesiąc, czyli po terminie do rozpatrzenia wniosku...
ogólnie takie sytuacje to spędzają sen z powiek :P
jak składają kilka dni przed tym 30/09 to można po cichutku poczekać i rozpatrzeć 01/10 :D ale ogólnie ja mówię ludziom, że muszą złożyć po upływie terminu ważności i sama dzisiaj na taką samą sytuacje pisałam odmowę wszczęcia postepowania... poza tym wchodzi tutaj art. 12 ust. 1 - Zmiana danych zawartych w Karcie oraz zmiana miejsca zamieszkania skutkująca zmianą gminy wymaga przyznania nowej Karty.
a jeżeli nie nastąpiło żadne z dwóch... :P
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 16 sie 2022, 13:40

bo im się zachciało złożyć elektronicznie i fakt spędza mi to sen z powiek
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]