Witam. O ile wydłuża się termin na dostarczenie wyroku alimentów jeżeli sprawa się nie rozstrzygnęła i wnioskodawczyni zgłosiła odroczenie sprawy.Co muszę mieć jako dokument na podstawie którego mogę zrobić przedłużenie terminu?
Proszę o pomoc
też mam dylemat
Pani w listopadzie złożyła wniosek minął jej termin 3 miesiące rozprawa się nie odbyła bo ojciec się nie zjawił jest kolejny termin rozprawy sąd nie wydała żadnej odmowy o wydaniu zabezpieczenia
I co pozostawiam wniosek bez rozpatrzenia?
No i u mnie tez wniosek z listopad w lutym minął termin sprawa się odbyła ale bez rozstrzygnięcia i odroczona na 22 maja, na podstawie art 58 kpa można przywrócić termin jeżeli strona nie przyczyniła się do braku rozstrzygnięcia ale teraz pytanie o ile przywracam termin???Kolejne trzy miesiące?Niestety sprawa odbędzie się po upływie trzech miesięcy czyli co wtedy kolejne przywrócenie???Pomocy
Witam. Też miałam taki dylemat. Dzwoniłam do pani z kontroli w tej sprawie i powiedziano mi, że powinniśmy zawiesić postępowanie zgodnie z art. 97 paragraf 1, pkt. 4 kpa, tj. "zawieszenie, gdy rozpatrzenie sprawy i wydanie decyzji zależy od uprzedniego rozstrzygnięcia zagadnienia wstępnego przez inny organ lub sąd".
Sorry że tak dopytuje ale nie miałam takiej sytuacji jeszcze i stosunkowo krótko pracuje.Ok zawieszam postępowanie i co dalej???Jak doniesie wyrok to wszczynam na nowo czy co???