przedłużenie ważności - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 sty 2016, 10:24

Proszę, napiszcie w której części szkolenia jest mowa o przedłużeniu ważności kart dla dziecka kontynuującego naukę. Czy to robi sie rejestrując nowy wniosek czy modyfikując stary
pomóżcie proszę
Basie1968

Napisano: 19 sty 2016, 10:31

Również bardzo proszę o pomoc, mam ten sam problem :/
klaudyna

Napisano: 21 sty 2016, 16:21

No właśnie!?
Aagaa

Napisano: 21 sty 2016, 16:54

Ja dzisiaj wprowadzałam taki wniosek i zrobiłam to przez rejestrację nowego wniosku. W pierwszej części wpisałam dane wnioskodawcy (matka złożyła wniosek o przedłużenie karty dla syna, który studiuje), w części "dane członków rodziny" wybrałam opcję "wnoszę o przyznanie nowej karty dużej rodziny dla członka rodziny wielodzietnej, który był już wcześniej jej posiadaczem". Po wpisaniu numeru pesel tej osoby wyświetlił się komunikat, że taka osoba już jest w systemie. Jednak zrobiłam też mały błąd, gdyż w członkach rodziny wpisałam jeszcze raz matkę i zaznaczyłam "nie wnoszę o przyznanie karty dużej rodziny". Potem miałam problem przy etapie wydawania (przyznawania kart). Dla syna wynik rozpatrzenia był "przyznanie", a dla matki musiałam dać "nierozpatrzono" - odmowy zaznaczyć nie mogłam bo to wiązałoby się z wydaniem decyzji. Wprowadzając kolejny wniosek nie będę wpisywać już rodzica w członkach rodziny - tylko jako wnioskodawcę. Mam nadzieję, że pomogłam :)
knysza

Napisano: 25 sty 2016, 14:32

Dziękuję bardzo :) Udało mi się.
Aagaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x