Przegląd dzisiejszych zgłoszeń - tego już nie zgłaszajcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 7 z 28    [ Posty: 275 ]

Napisano: 07 kwie 2016, 15:59

Tom. pisze:Czy jest jakas szansa na wyszukiwanie wniosków w poczcie odebranej empatii po nr PESEL wnioskodawcy? Bo skąd ja mam wiedzieć przed wczytaniem do SD czy nie poskładali po kilka wniosków? A dobijamy do 2000 juz...
Tom. przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, ale masakrycznie dużo spraw na raz się dzieje. Jest to możliwe, ale trudne bo trzeba by sięgać do środka wniosków (przed wczytaniem wniosku to wszystko "siedzi" w XML w środku odebranej wiadomości). Chcielibyśmy Ci ułatwić pracę, ale mamy do zrobienia wiele pilniejszych rzeczy, wymagania ciągle się zmieniają odnośnie współpracy z Empatią, ciągle dostajemy nowe zadania do realizacji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 kwie 2016, 23:09

SYGNITY pisze:Podtrzymuję co napisałem - chętnie dorobimy parametr i nie będziesz musiała poprawiać ręcznie, tylko musimy mieć podstawę, a nie mgliste wspomnienia że na szkoleniach ktoś tak mówił.
Podręcznik dla samorządów, strona nr 10.
Przykład 4: Rodzina 3 – osobowa z jednym dzieckiem 10 lat. Dochód rodziny w przeliczeniu na osobęw tej rodzinie wynosi 820 zł na osobę w rodzinie czyli przekracza kryterium dochodowe (800 zł) uprawniającedo świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko. Jednak 12 kwietnia 2016 r. w tej rodzinie rodzi się kolejne dziecko (rodzina składa się już z 4 osób). 30 kwietnia 2016 r. rodzina występuje z wnioskiem o świadczenie wychowawcze na dwoje dzieci.
Zgodnie z zawartą w ustawie definicją pierwszego dziecka (art. 2 pkt 14) pierwszym dzieckiem w tej rodzinie będzie dziecko 10 – letnie.
W tej rodzinie rodzic otrzyma świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko (10 lat) ponieważ po urodzeniu kolejnego dziecka jest już spełnione kryterium dochodowe. Na drugie (nowo narodzone dziecko) świadczenie przysługuje bez względu na sytuację dochodową rodziny.
Uwaga: prawo do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko (10 lat) zostanie ustalone od 1 kwietnia 2016 r. i wynosić będzie 500 zł na to dziecko. Natomiast prawo do świadczenia wychowawcze na drugie dziecko (urodzone 12 kwietnia 2016 r.) zostanie ustalone od 12 kwietnia 2016 r. i będzie podzielne (patrz art. 5 ust. 2 ustawy) i w tym przypadku będzie przysługiwać za 19 dni kwietnia w kwocie 316,70 zł: 500 zł (kwota świadczenia)/30 dni (liczba wszystkich dni kalendarzowych w kwietniu =
16,6666… x 19 (liczba dni, za które świadczenie wychowawcze w tym miesiącu przysługuje) = 316,666… zł po zaokrągleniu 316,70 zł.

z tego przykładu wynika że podzielność 500+ dotyczy tylko konkretnego dziecka (które się rodzi/kończy 18 lat/opieka naprzemienna) i tylko na to dziecko dzielimy świadczenie i nie ma wpływu na prawo do świadczenia dla wszystkich uprawnionych dzieci w rodzinie
Wódko daj żyć

Napisano: 08 kwie 2016, 7:31

SYGNITY pisze:
Tom. pisze:Czy jest jakas szansa na wyszukiwanie wniosków w poczcie odebranej empatii po nr PESEL wnioskodawcy? Bo skąd ja mam wiedzieć przed wczytaniem do SD czy nie poskładali po kilka wniosków? A dobijamy do 2000 juz...
Tom. przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, ale masakrycznie dużo spraw na raz się dzieje.
Spoko, ale weźcie to pod uwagę przy przyszłych pracach ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 08 kwie 2016, 9:56

Witam.
Mam kilkanaście wniosków elektronicznych, w których nie mogę dokonać weryfikacji podpisu. Otrzymuję następujący komunikat: "Proces weryfikacji zakończył się niepowodzeniem". Proszę o pomoc.
mops.mops

Napisano: 08 kwie 2016, 9:58

Nie blokuje to wczytania wniosków i prowadzenia spraw.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 08 kwie 2016, 10:13

SYGNITY pisze:Nie blokuje to wczytania wniosków i prowadzenia spraw.
pozdrawiam
Próbuje wczytać i otrzymuję komunikat:"Błąd Niepowodzenie weryfikacji treści wiadomości."
Gość

Napisano: 08 kwie 2016, 10:21

A to jest coś innego. A co to jest? Wniosek o 500+? Czy pod "Prezentuj" się dobrze prezentuje?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 08 kwie 2016, 10:26

SYGNITY pisze:A to jest coś innego. A co to jest? Wniosek o 500+? Czy pod "Prezentuj" się dobrze prezentuje?
Tak to są wnioski 500+ z różnych banków. Mam ich 35 szt. Pod "Prezentuj" przeglądarka otwiera puste okno, w którym nie ma nic. Nie mogę zobaczyć kto wniosek złożył.
mops.mops gość

Napisano: 08 kwie 2016, 10:30

A w kolumnie "Rodzaj" co jest napisane?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 08 kwie 2016, 10:32

SYGNITY pisze:A w kolumnie "Rodzaj" co jest napisane?
Wniosek oświadczenie wychowawcze
mops.mops

Strona 7 z 28    [ Posty: 275 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x