przekazanie 500 + na zaległosci - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 kwie 2019, 12:01

Pani posiada spore zaległości w KRUS za nienależnie pobrane świadczenie z którym podpisała umowę na zapłatę zaległości w ratach , zgodnie z oświadczeniem Pani mamy przekazywać raty do KRUS pomniejszając wypłatę 500+ . Czy to jest postępowanie właściwe.
domel
Stażysta
Od: 22 lut 2019, 11:30
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny

Napisano: 23 kwie 2019, 12:19

ludzie to wymyślają...mi się wydaje, że to dziwna sprawa. My możemy potrącać nienależnie pobrane "nasze" świadczenia, nie ma nic o świadczeniach NP z np. KRUSu. Mi się wydaje, że to nie nasza sprawa. A przecież jak ona dostanie 500+, to sama może przekazywać do KRUSU to co ma im oddać.
No nie wiem ale dla mnie dziwne, ale ciekawe co myślą inni?
niki0
Referent
Od: 09 sie 2016, 9:03
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 23 kwie 2019, 12:30

Ta Pani sama wie że nie wpłaci jak dostanie do reki jest u niej asystent rodziny który zasugerował takie rozwiazanie a pani sie zgodziła ,chodzi tylko czy pieniądze które mają byc wydane na dzieci idą na spłatę długu matki
domel
Stażysta
Od: 22 lut 2019, 11:30
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny

Napisano: 23 kwie 2019, 13:42

U nas przyjęto taką praktykę, że wysyłamy socjalnego na wywiad. Jeśli uzna, że strona nie jest w stanie sama dopilnować płacenia rachunków to bierze oświadczenie, że z 500+ ośrodek ma opłacać rachunki strony. najlepiej żeby krus rozpisał ile zalega, nr konta itd.
b@rtosz
Stażysta
Od: 30 mar 2018, 10:40
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x